Acum doi ani impreuna cu matusa mea am mostenit un imobil 1/2 matusa si 1/2 eu, urmand ca dupa vanzarea imobilului banii primiti sa impartim . Dat fiind imprejurarile cu isteria asta globala si piata imobiliara stagneaza, nici imobilul nostru nu sa vandut. Imobilul nu este locuit. Acum matusa m-a dat in judecata pentru sistarea starii de indiviziune si atribuirea in natura a bunului paratului (adica mie) cu obligarea corelativa la achitarea unei sulte corespunzatoare cotei de 1/2 parte in favoarea dansei.- INTREBARE - Este justa cererea de chemare in judecata? daca da cum pot sa ma apar,eu nu vreau imobilul .
Cererea de chemare in judecata este foarte justa! In fond aceasta situatie nu poate dura la nesfarsit decat daca dvs aveti interesul sa o mentineti asa , lucru cu care evident matusa dvs nu este de acord!B-)
Puteti solicita instantei sa atribuie imobilul matusii dvs cu obligatia acesteia de a va plati acea sulta . Intrebarea este --are dansa acesti bani?
Din punctul meu de vedere aveti 2 variante :
1-- sa incercati sa "lungiti" procesul pana la o eventuala redresare a pietei imobiliare
2--sa acceptati atribuirea imobilului catre dvs si ulterior sa "amanati" putin plata acelei sulte!:D
SUCCES!
=D>
Nimeni nu poate sa fie obligat sa stea in indiviziune. dar nici nu va poate aobliga sa luati dumneavoastra imobilul si sa achitati sulta matusii. Invocati acelasi lucru....ca sa revina imobilul matusii si sa va achite sulta.
Iesire din diviziune
lotuss
Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani ... (vezi toată discuția)