avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: eu cu sotul locuim intr-o casa dobandita prin intermediul prestarii intretinerii bunicii lui, care a decedat. Suprafata totala a curtii in care locuim este de 569 mp, din care 269 ne apartin prin contractul de intretinere, 100 de mp apartin socrului, 100 mp unei matusi si 100 mp unei alte matusi. Mentionez intreaga suprafata este impartita pe loturi. Avand in vedere ca in curte locuim eu cu sotul si socrul, noi vrem de multa vreme sa cumparam si partile matusilor, insa acestea doar din rea intentie nu vor sa vanda sau daca vor cer preturi exagerate. Exista posibilitatea intentarii unei actiuni in instanta prin care sa ni se atribuie si loturile matusilor si noi sa le platim sulte?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:04, 4 Ianuarie 2021
bineinteles, va adresati instantei , cereti iesirea din indiviziune, imobilul sa va fie atribuit si sa la platiti sulte. Imobilul va fi evaluat si veti plati sulte corect, cat face.
Mulțumesc !
În cadrul procesului se va realiza o expertiză care va stabili dacă terenul poate să fie împărțit în natură formandu-se loturi care să fie atribuite coindivizarilor..Probabil terenul nu se poate impărți în natură si atunci se va stabili valoarea acestuia si sulta ce trebuie achitată celorlalte părți.,terenul urmând să vs fie atribuit dvs.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu știu dacă am fost foarte explicită in mesajul inițial, însă terenul este deja împărțit în 4 loturi, încă de când era bătrâna în viața. Lotul 1 cu suprafața de 269 mp pe care este construita și casa este in proprietatea mea și a soțului, lotul 2, teren neconstruit cu suprafața de 100 mp este in proprietatea socrului și loturile 3 și 4 deasemenea neconsttuite a câte 100 m fiecare sunt in proprietatea celor două mătuși. Toate cele 4 loturi alcătuiesc suprafața toatala a curții. Deci cele două mătuși au titluri de proprietate pe terenurile menționate anterior, ce se afla in curtea noastră.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este clar ca nu ati fost explicita. Deloc.
Nu. Nu puteti sa fortati matusile, prin actiune in instanta,
sa va vanda ceea ce le apartine si nu vor sa vanda.
Este aplicabil planul D sau P, dupa caz, singura varianta.

Alte discuții în legătură

Pot vinde coproprietarului in indiviziune? sch sch Eu si vecinul avem fiecara casa lui pe un teren in indiviziune. Avem cadastru si plan urbanism. Vrem sa facem partaj, eu urmand sa-i dau contra sulta o parte ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)