avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde coproprietarului in indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde coproprietarului in indiviziune?


Eu si vecinul avem fiecara casa lui pe un teren in indiviziune. Avem cadastru si plan urbanism. Vrem sa facem partaj, eu urmand sa-i dau contra sulta o parte din cota terenul meu. Care sunt pasii cei mai convenabili de urmat? Trebuie plan cadastral de dezmembrare?
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 00:07, 24 Noiembrie 2015
Trebuie dezmembrat (lotul 1 si lotul 2) si apoi, prin actul de partaj voluntar, fiecare dintre dvs. primeste in deplina proprietate unul din loturi. Eventuala diferenta de valoare se compenseaza prin sulta.
Deci cata vreme suntem in indiviziune, nu pot sa-i vand o cota de suprafata?
Daca vreti sa stiti de unde şi pana unde tine curtea dvs., faceti partaj. Adica taiati curtea aceea in doua pe unde se poate imparti (daca se poate imparti, ca altminteri s-ar putea sa fie coproprietate fortata - caz in care oricum nu se poate vinde vreo cota, decat odata cu bunul principal. N-am de unde sa ghicesc ce-i acolo).



In principiu am impartit(grafic), dar vecinul vrea intai sa ii vand. Altfel nu vrea sa iasa din indiviziune. Intrebare: ii pot vinde daca nu e facuta intai partajarea? E posibil asa ceva? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)