avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare fara iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare fara iesire din indiviziune

O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca iesirea din indiviziune adica sa ramana copropietari in continuare pe cele doua parcele dezmembrate?
Adica sa faci dezlipire fara sa faci iesirea din indiviziune?
Se poate?
Cel mai recent răspuns: angella , utilizator 15:31, 12 Octombrie 2009
Poate va ganditi la un partaj amiabil de folosinta intre cei doi coproprietari? Asta se poate.
Da..in situatia in care suprafata de teren se imparte in doua parcele intre copropietari prin dezlipirea din imobilul inscris in cartea funciara trebuie transcrierea subparcelelor nou formate in alte carti funciare pe numele copropietarilor??
ei vor sa ramana copropietari pe cele doua parcele in continuare se poate?
si daca unul dintre ei vrea sasi construiasca o casa?
mai bine sa faca iesire din indiviziune?
ce sfatuiti?

Nu se pot inscrie forma parcele si inscrie in cartea funciara fara documentatie si acte notariale.Daca vorbiti de cartea funciara inseamna ca trebuie sa se faca iesirea din indiviziune si dezmembrarea imobilului.Atunci faceti cu un topometrist autorizat documentatia tehnico cadastrala, se avizeaza la OCPI si la notar faceti actul autentic de iesire din indiviziune si dezmembrare. Puteti sa parcelati si sa ramaneti in indiviziune pe fiecare parcela desi nu stiu de ce daca tot faceti procedura.Ideal ar fi chiar sa va impartiti terenul efectiv si fiecare sa devina proprietar exclusiv pe parcela sa., mai ales daca vreti sa construiti.
Bineinteles ca se poate. Sunt, pana la urma, doua operatiuni distincte. Una este dezmembrarea care presupune ca aceiasi proprietari vor avea in proprietate doua imobile distincte (provenite din dezmembrare) si cealalta este iesirea din indiviziune prin care coproprietarii isi vor imparti loturile rezultate, fiecare devenind proprietar exclusiv al lotului ce i-a revenit in urma partajului. Dezmembrarea si partajul se pot face impreuna, dar nu neaparat.
buna ziua!
se poate face va trebuie:
-certificat de urbanism in vederea dezmambrarii;
-doc cadastrala de dezmembrare
-act notarial de dezmembrare
in urma acestor demersuri vor rezulta 2 loturi cu 2 nr cadastrale diferite, care vor merge in doua CF diferite, veti plati de pe la ANCPI 60 lei/lot pentru receptia lucrari, inca 60 lei/lot atunci cand se inatbuleaza loturile, iar in CF vor aparea cei doi coproprietari cu aceleasi cote pe care le aveau si inainte de dezmembrare.
inca un aspect nu stiu daca este acuta prima intabulare pt imobilul respectiv.
dc nu exista trebuie facuta prima intabulare, dupa ce v-am povestit mai sus.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Cerere dezmembrare 80raducu 80raducu Bună seara, În urmă cu 9 ani, în urma unui partaj succesoral am dobândit un teren pe care se află o casă. Terenul respectiv,(întregul) in urma ... (vezi toată discuția)