avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cerere dezmembrare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cerere dezmembrare

Bună seara,
În urmă cu 9 ani, în urma unui partaj succesoral am dobândit un teren pe care se află o casă. Terenul respectiv,(întregul) in urma procesului a fost împărtit in trei loturi. Un lot cu o parte din casa si teren ce mi s-a acordat, alt lot cu o parte din casa celeilalte părți, iar al treilea a obținut doar teren, gradina, în curtea casei.
Am efectuat documentatia cadastrala,dar nu stiu daca trebuie toti sa faca separat cereri pentru dezmembrare sau nu și care sunt pasii pentru fiecare pentru inscrierea in cartea funciara(intabulare). Se poate solicita dezmembrarea separat de o singura parte daca vreunul nu este de acord cu dezmembrarea ?

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:36, 17 Martie 2015
Un expert topocadastral atestat de ANCPI căruia îi veți solicita(contra tarif) să se ocupe de documentația cadastrală a întregului lot și împărțirea acestuia conform dispozițiilor date de instanță. , Acesta se va ocupa și de depunerea dosarului și fiecare coproprietar va avea un alt nr. cadastral. Atenție- pentru deslipire este necesar Certificatul de urbanism de deslipire care se obține de la primăria localității respective , pe baza documentației făcute de expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune sim_theo sim_theo Buna ziua. Am intampinat urmatoarea situatie: -un teren dobandit prin vanzare cumparare de 2 soti, ambii fiind mentionati in contract , in anul 1996. -in ... (vezi toată discuția)
Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)