avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune 6 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune 6 proprietari

Sunt 6 proprietari in indiviziune cu diferite procente pentru o parcela. Se poate impartii parcela astfel ca 3 proprietari sa primeasca cite o parcela conform cotei parti detinute iar restul de trei proprietari sa ramine in indiviziune pe a patra parcela care ramine dupa dezlipirea celor trei parcele ?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 22:43, 18 Aprilie 2008
daca din schita cu propunerea de dezmembrare a proprietatii rezulta ca terenul este comod partajabil in natura (conform variantei propuse de dvs ), nu sunt probleme ca o parte din coproprietari sa ramana in indiviziune pe un lot.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Adrian Vernica, Avocat
Si eu zic ca este posibila varianta expusa mai sus, dar numai daca se precizeaza in acest sens in instanta.Se poate incheia si o conventie in acest sens.
Multumesc pentru raspunsuri, cu schita de impartire in patru loturi nu este problema, este consens intre proprietari pentru aceasta varianta, cei trei care vor sa ramane in indiviziune nu vor sa plateasca taxe pentru imparitrea intre ei , sunt mama cu doi fii dar mie frica ca o sa avem probleme la predarea documentatiei cadastrale pt. verificare la OCPI ar putea specifica cineva in ce articole de acte normative este reglementat iesirea din indiviziune. Ne trebuie aceste articole in cazul in care cei de la OCPI nu vor sa primeasca dosarul.
nu trebuie sa stiti articole de cod civil sa le spuneti la OCPI. Asta pt ca daca faceti iesirea din indiviziune in instanta chestia cu articolele tine de judecator, iar OCPI-ul nu va poate refuza intabularea daca e vorba de o hotarare judecatoreasca, iar daca o faceti la notariat, pe baza schitei unui expert cadastru se face iesirea din indiviziune/dezlipire si e treba notarului sa faca un act bun. la OCPI nu ar trebui sa fie discutii nici in ceea ce priveste actul notarial.
succes
Inteleg ca daca ajung in instanta cu un dosar care are ca obiect partaj judiciar, ii explic onoratei ca vreau sa ies din indiviziune, dar ii mentionez si mi se mai si admite faptul ca vreau sa inceteze aceasta stare numai fata de b si c, iar d, e si f sa ramana in continuare in indiviziune?
Eu consider ca nu este admisibila aceasta solicitare.
Instanta cand se apuca sa imi individualizeze cota, imparte intregul.
Pe cale de consecinta, in hotarare se va consemna cota fiecaruia si tot pe aceeasi cale de consecinta d,e si f, cu sentinta in brate, nu se vor mai numi coindivizari ci se vor numi proprietari asupra cotei ce le-a revenit.
Concluzionez ca nu se poate iesi din indiviziune numai fata de 3 coindivizari iar ceilalti sa ramana in aceeasi stare.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)