avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din diviziune

Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani de cind am mostenit acel 50% a insemnat o pierdere,din cauza scaderii preturilor la locuinte-neintelegindu-ma amiabil cu matusa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 12:53, 13 Iulie 2010
nu aveti decat sa promovati o actiune in instanta.
mai exista varianta sa incercati sa instrainati cota dvs de 1/2 din imobil, insa data fiind situatia nu stiu cine si-ar dori sa achizitioneze un imobil in aceste conditii.
multumesc pentru raspunsul Dv.
Pot vinde cota mea de 50% fara acordul matusii care are si ea 50% ?O zi buna!
puteti dispune cum doriti de cota parte care va apartine....deci puteti vinde jumatatea dvs fara acordul dansei
puteti face partaj cu matusa si sa va plateasca sulta, jumatate din valoarea apartamentului.
nu cred sa gasiti cumparator pt jumatate
Trebuie promovata actiune de partaj si de iesire din indiviziune, urmand ca dvs fie sa solicitati atribuirea imobilului cu obligarea dvs la plata de sulta catre matusa conform cotei de o detine, fie sa i se atribuie matusii imobilul si dansa sa va palteasca sulta pentru cota dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Imobil proprietate comuna anamariasofia anamariasofia In cazul unui imobil proprietate comuna cu doi proprietari fiecare avand o cota parte din acesta (nu jumatate) ce presupune iesirea din indiviziune? Proces, ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)