avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil proprietate comuna

In cazul unui imobil proprietate comuna cu doi proprietari fiecare avand o cota parte din acesta (nu jumatate) ce presupune iesirea din indiviziune? Proces, notariat,primarie? care ar fi pasii?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:45, 19 Mai 2012
Puteti cumpara/vinde cota parte catre celalalt proprietar.
In caz de neintelegere, deschideti actiune in justitie de iesire din indiviziune.
Solutia va fi atribuirea bunului unui proprietar cu obligarea acestuia la plata unei sulte reprezentand valoarea in bani a cotei-parti a celuilalt, in urma expertizarii bunului pt a se stabili valoarea acestuia.
Se poate si vinde bunul si proprietarii pot imparti banii conform cotelor-parti.
Daca iesirea din indiviziune se realizeaza pe cale amiabila, apelati la un proiectant autorizat care va executa documentatia cadastrala conform dorintei dvs. de a imparti imobilul, apoi incheiati un act de partaj voluntar la notariat. Daca exista neintelegeri, atunci apelati la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 Daca detin impreuna cu alti mostenitori o locuita de tip casa.mentionez ca in CF deja sunt mentionat in urma actului de mostenitor. cum pot iesi din ... (vezi toată discuția)
Neintelegere intre frati iceparu iceparu In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)