avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere intre frati

In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face imposibila vanzarea.M-am straduit sa-l aduc la realitate dar nu reusesc .Casa este batraneasca,este nelocuita si in timp se degradeaza .Nu gasesc nici o solutie.Ma gandesc sa vand dreptul meu de mostenire dar nu stiu daca este posibil.Cer indrumare de specialitate.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ELLACAL , utilizator 12:42, 5 Iunie 2017
Il notificati prin executor ca la data de ..., ora de..., sa se prezinte la notarul x.., pentru iesire din indiviziune.Nu se prezinta, mergeti la instanta. Veti plati insa costurile legate de expertiza, taxa timbru si onorariu avocat.
Este greu de crezut ca cineva poate cumpara cota dvs parte ramanand in indiviziune cu fr dvs.Singura varianta este sa solicitati iesirea din indiviziune prin instanta,cu atribuirea imobilului catre unul dintre mostenitori si obligarea celuilalt la plata sultei .Succes.
Nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune. Așadar, dacă fratele dvs nu este de acord cu efectuarea unui partaj voluntar la notar, se poate cere asta în instanță. Modalitățile de împărțire sunt atribuirea imobilului unuia dintre coproprietari, cu plata unei sulte sau vânzarea la licitație și împărțirea banilor.
Faceți ieșirea din indiviziune. Asta e singura soluție.
avnic a scris:

Este greu de crezut ca cineva poate cumpara cota dvs parte ramanand in indiviziune cu fr dvs.Singura varianta este sa solicitati iesirea din indiviziune prin instanta,cu atribuirea imobilului catre unul dintre mostenitori si obligarea celuilalt la plata sultei .Succes.

Dar este posibila vanzarea acestei cote asa cum este acum , in indiviziune? Ma intereseaza speta deoarece eu as vrea sa cumpar cota pe care o detine fratele mamei si sa devin proprietar impreuna cu ea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei proprietati cristianadela cristianadela eu impreuna cu 2 frati si mama am mostenit un teren cu casa de la tatal nostru. Acum fratii mei si mama vor sa vanda partea lor , eu nu sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Partajul intre mostenitori AlexandraBondor AlexandraBondor buna ziua! o persoana a mostenit de la sotul sau, care la randul sau a mostenit (impreuna cu alti 2 frati) de la mama sa, cateva terenuri intr-o comuna de ... (vezi toată discuția)