avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate maria_p

Activitate maria_p

Răspuns la discuția Salariul minim pe economie 2011
Buna ziua! va rog sa ma lamuriti si pe mine cu salariul meu.Sunt secretar in invatamant preuniversitar cu studii medii de la 1 sept 2010, am vechime de 5 % din salariul de incadra, iar acesta imi este de 705, sunt incadrata ca debutant, e drept ca inainte eram la patron si acum sunt bugetar, e corect incadrarea pe care o am? si nu mai am nici un spor de nici un fel, asa e corect?
Va rog sa imi spuneti si cu demonstratii sau in ce lege gasesc concret raspunsul!
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția neplata salariilor!!!
Ma puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?
Răspuns la discuția neplata salariilor!!!
Ma puteti ajuta cu un raspuns la ultimul mesaj postat,va rog?
Răspuns la discuția neplata salariilor!!!
Va multumesc pentru raspuns dar ca sa dau firma in judecata cum trebuie sa procedez,trebuie sa fac o plangere in scris?am nevoie de contractul de munca?si daca este litigiu de munca am inteles ca nu se percep taxe,dar nu am cumva nevoie de vreun avocat?si cum este mai favorabil pentru mine:sa fie cazul judecat in lipsa sau nu?
Buna ziua!
Sunt si eu angajata unei firme care din pacate nu vrea a plati salariatii,sunt angajata din 20 sept.2006,iar din decembrie 2007 si pana in iunie 2008 nu mi-a mai dat salariile,acestea fiind pe 7 luni,apoi am primit o mica parte din salariu,dar de atunci nimic.
Mentionez faptul ca de la sfarsitul lunii iunie 2008 am intrat in concediu prenatal si apoi post natal pana pe 10.10.2008,iar din 11.10.2008 sunt in concediu de crestere a copilului.Chestia e ca nici plata concediile nu le-am primit decat doar o parte,dar pt concedii am instiintat casa de sanatate acum cateva zile neprimind inca un raspuns.
intrebarea mea ar fi ce trebuie facut in ambele moduri in care pot sa-mi recuperez banii?adica la itm ce ar trebui sa fac (ce acte ar trebui sa depun,cum sa ii instiintez,pe cine?),iar ca sa actionez firma in tribunal (la cine,unde trebuie sa ma adresez,ce acte am nevoie?).