avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate Marian P

Activitate Marian P

Răspuns la discuția Recalcularea somajului
Buna ziua
Am primit raspunsul de la A.J.O.F.M Galati ce suna in felul urmator:

"In conformitate cu prevederile art. 19 din HG nr.174/2002, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sitemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 19
(2) Certificarea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 martie 2002 se face, dupa caz, pe baza:
a) declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj si a adeverintei eliberate de angajator potrivit art. 18 sau, dupa caz, doar pe baza adeverintei eliberata de angajator potrivit art. 18, in cazul in care se constata ca angajatorul nu a depus declaratia, pentru persoanele care au fost asigurate obligatoriu prin efectul legii, prevazute la art. 19 din lege.
..........................................
Avand in vedere faptul ca nu ati prezentat adeverinta decat de la ultimul angajator, s-a stabilit stagiul total de cotizare numai pe baza documentelor prezentate de dv.
........................................"
Cred ca o sa fac rost de aceste adeverinte, dar totodata o sa m-a consult cu un avocat in legatuara cu aceasta problema.
Astept parerile dv. cu privire la raspunsul primit de la A.J.O.F.M
Răspuns la discuția Recalcularea somajului
Multumesc pentru informatie.
Am depus azii o cerere de recalculare la secretariatul AJOFM iar acum astept raspunsul. Daca raspunsul va fi nefavorabil sunt decis sa-i actionez in instanta.
Am vechime pe catea de munca de 7 ani, dar cei de la AJOFM vor sa le aduc cate o adeverinta de la fiecare angajator in care sa specifice ca au virat contributia la bugetul asigurarilor de stat in perioada in care am fost angajatul lor.
Am fost informat ca in lipsa acestor adeverinte nu pot beneficia de cele 5 procente din media ultimilor 12 salarii.
Nu am gasit nicaieri prin lege referire la asa ceva.
E normal???
Daca a inceput sa mi se vireze deja somajul, la recalcularea pot beneficia retroactiv de cele 5 procente?