Am vechime pe catea de munca de 7 ani, dar cei de la AJOFM vor sa le aduc cate o adeverinta de la fiecare angajator in care sa specifice ca au virat contributia la bugetul asigurarilor de stat in perioada in care am fost angajatul lor.
Am fost informat ca in lipsa acestor adeverinte nu pot beneficia de cele 5 procente din media ultimilor 12 salarii.
Nu am gasit nicaieri prin lege referire la asa ceva.
E normal???
Daca a inceput sa mi se vireze deja somajul, la recalcularea pot beneficia retroactiv de cele 5 procente?
Se cere o adeverinta de la ultimul angajator si nu de la fiecare angajator in parte. Poate unii angajatori nici nu mai exista. Toate aceste date le pot lua comunicand cu casa de Pensii daca vor ei neaparat, atunci sa caute ei sa gaseasca.
Actele necesare pentru obtinerea somajului sunt: buletin, carnet de munca, adeverinta completata de angajator, diplomele de studii si / sau cursuri.
aceste sunt efectele lipsei de buget pentru somaj X-(
Se gasesc tot felul de motive mai mult sau mai putin justificta de a micsora bugetele alocate somerilor indemnizati.
Puteti contesta decizia AJOFM in instanta de contencios administrativ in termen de 30 de zile de la data comunicarii caesteia.
Aveti grija sa semnati pe exemplarulde decizie ce ramane la AJOFM data cand v-a fost comunicata.
Multumesc pentru informatie.
Am depus azii o cerere de recalculare la secretariatul AJOFM iar acum astept raspunsul. Daca raspunsul va fi nefavorabil sunt decis sa-i actionez in instanta.
Aceasta este calea. Aveti grija sa nu depasiti termenul de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de stabilire a somajului. daca depasiti, degeaba mai facei orice actiune.
Va spun asat avand in vedre ca raspnsul la cererea dvs depusa la AJofm va poate veni in termen de 30 de zile de la data depunerii, si presupun ca Decizia de stabilire a drepturilor ati primit-o deja - deci a inceput sa curga termenul de contestatre.
Care este primul pas pentru recalcularea indemnizatiei de somaj , daca depun o contestatie sau o cerere pentru recalcularea indemnizatiei la secretariatul AJOFM ( cum a procedat si Marian P) si totodata sa depunem contestatie si la Judecatorie sau la instanta de contencios administrativ sa nu iesim din termene stabilite respectiv 30 de zile oricum raspunsul va fi nefavorabil de la AJOFM..
Si inca o nelamurire poate , eu nu inteleg bine, unde trebuie depus contestatia /cererea de chemare in judecata a AJOFM la Judecatorie sau la la instantele de contencios administrative deoarece in lege 76 la articolul 119 scrie “ instanta judecatoresti”
Art. 119
(1) Litigiile rezultate ca urmare a aplicarii prevederilor prezentei legi se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente, potrivit legii.
(2) Litigiile privind stabilirea si plata indemnizatiei de somaj se solutioneaza in regim de urgenta, potrivit normelor procedurale prevazute pentru conflictele de drepturi, chiar daca prin lege speciala se prevede altfel.
Care este instanta competenta pentru judecarea cazului ?
multumesc
La angajare
antonio123
AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj
petrisil
Azi am primit decizia de somaj prin care mi se acorda 590 ron asta insemnand 450 ron (cei 75% din salariul minim) + 139.55 ron reprezentand 7% din media ... (vezi toată discuția)