avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate maysa31

Activitate maysa31

Insa perioadele asimilate in una din mentiunile legii se refera si la studii universitare.Eu am urmat un master la stat care s-a finalizat exact inainte a reincepe sa lucrez. Perioada aferenta masterului a fost cuprinsa intre oct. 2007 si februarie 2009, in martie 2009 finalizand cu examen.
Va multumesc, mai ales ca vine din partea unui specialist. Dar raman cu o nelamurire:
- dar tot conform HG nr. 1682/2008 hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 art.1 alineat (5) se mentioneaza:".Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. "
Aceasta mentiune nu are nici un temei?

Va multumesc inca o data!

Multumes pentru raspuns, insa intrebarile mele nu corespund raspunsului.Am adaugat mesajului anterior un fragment din lege, conform acestuia nu as beneficia de 85 % , insa s-ar putea ca veniturile timp de 9 luni inregistrate sa constituie o baza de calcul?
In asteptarea unor raspusnuri la intrebarile anterioare si la cea din mesajul de fata, inca o data multumesc.
Tot ce am citit pe site-uri specializate, si raspunsurile date, sunt diverse variante, ce permit interpretari legii in vigoare privind indemnizatia crsetere copil.

Lucrez din 2003 cu carte de munca. Insa pe cartea de munca am o pauza:
- din 8 decembrie 2008 pana in 4 martie 2009 ( aproape 3 luni). Insa din 8 dec si pana in 19 dec mi s-a facut o prelungire pe drepturi autor, perioada care nu apare pe cartea de munca.
Din 4 martie 2009 lucrez din nou cu carte de munca la o institutie de stat. In prezent sunt insarcinata si voi naste in luna noiembrie, iar in ultimele 12 luni as avea doar 9 luni pe cartea de munca din cele 12 luni. (noi.2008, lunile cuprinse intre martie -oct.2009 anterioare date nasterii copilului). Am urmat in perioada oct.2007 si februarie 2009 un master, cu fianlizare lucrare dizertatie.

Intrebarile mele sunt : cum se va calcula indemnizatia crestere copil in situatia mea? si Perioada urmata pentru master, timp in care am lucrat mai putin perioada mentionata sus, va ajuta la acoradrea indemnizatiei?
Fiindca in HG nr. 1682/2008 hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 art.1 alineat (5) se mentioneaza:"In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. "

Va multumesc.