avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate Lizzette

Activitate Lizzette

Buna ziua,

In cazul in care la o procedura de atribuire a unui contract avand criteriul de atribuire "pretul cel mai scazut" exista doua oferte cu acelasi pret, cum se procedeaza? Se solicita noi oferte financiare? Va rog sa imi indicati si articolul din lege care reglementeaza aceasta situatie.

Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns.

M-au derutat putin definitiile date autoritatii contractante in OG 34, precum si prevederile art. 9 c1: Prezenta ordonanta de urgenta se aplica pentru "atribuirea, de catre un operator economic fara calitate de autoritate contractanta, a unui contract de servicii, in cazul in care se indeplinesc in mod cumultaiv urmatoarele conditii:
- respectivul contract este finantat/subventionat in mod direct, in proportie de mai mult de 50 %, de catre o autoritate contractanta;
- valoarea estimata a respectivului contract este mai mare decat echivalentul in lei a 200.000 euro".
Astfel, in cazul unui contract finantat prin Phare, se indeplineste prima conditie, insa daca a 2-a nu este indeplinita, nu se poate organiza licitatie?

Buna ziua,

Va rog, as dori sa stiu daca o societate comerciala cu capital privat poate organiza o licitatie. Respectiva licitatie se organizeaza in cadrul unui proiect cu finantare Phare.

Multumesc.