avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Oferte financiare egale
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Oferte financiare egale

Buna ziua,

In cazul in care la o procedura de atribuire a unui contract avand criteriul de atribuire "pretul cel mai scazut" exista doua oferte cu acelasi pret, cum se procedeaza? Se solicita noi oferte financiare? Va rog sa imi indicati si articolul din lege care reglementeaza aceasta situatie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 12:21, 30 Octombrie 2009
pe OG 94?
Dupa parerea mea anulati procedura si o reluati, in conditii noi.
Din pacate legea nu acopera o astfel de situatie. Nu precizeaza deloc ce se intampla in cazul depunerii a doua oferte egale. Sa anulati procedura mi se pare riscant, parca nu se incadreaza in niciun mod in situatiile prevazute de lege pt. anularea procedurii. Noi de ex. vom chema la o asa zisa redepunere de oferte cele 2 firme care au depus oferte egale. In invitatiile la redepunere transmise nu vom specifica denumirea celeilalte firme care a depus oferta egala.
In Ordinul ANRMAP 155 are a fost abrogat , se prevedea ca , in cazul a doua oferte financiare egale, AC are dreptul fie de a cere reofertarea celor doi operatori economici , fie de a atribui unuia dintre ei . Desi a fost abrogat, multe autoritati contractanate inca il folosesc.
reluati procedura

Alte discuții în legătură

Licitatie electronica in seap Grigore Carmen Grigore Carmen Ce se intampla daca, in cazul unei licitatii electronice in SEAP, doua firme oferteaza acelasi pret ca fiind cel mai scazut? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum se face negocierea in cazul s-au depus doar oferte inacceptabile din punct de vedere al pretului zinates zinates Cf art 110 alin 1 lita) din oug 34/06, avand o singura oferta inacceptabila depusa( pret mai mare cu 20%) as vrea sa fac negociere cu ofertantul , fara sa ... (vezi toată discuția)
Nu s-a prezentat nimeni la licitatie oana1 oana1 Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la intrebarea : ce se intampla daca nu se prezinta nimeni la licitatie. Anulam si redeschidem ... (vezi toată discuția)