avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cum se face negocierea in cazul s-au depus doar oferte ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cum se face negocierea in cazul s-au depus doar oferte inacceptabile din punct de vedere al pretului

Cf art 110 alin 1 lita) din oug 34/06, avand o singura oferta inacceptabila depusa( pret mai mare cu 20%) as vrea sa fac negociere cu ofertantul , fara sa public anunt.
1)Cum se denumeste procedura, neg fara publicare sau cu publicare anunt? ptr ca cf. alin 2), care se refera tot la neg cu bublicare anunt, avem dreptul de a nu publica anunt daca invitam la neg . numai pe cei care au depus oferte conforme (si calificati).
2) Putem sa admitem la neg acest pret mai mare cu 20 % decat pretul estimat, presupunand ca nu vor sa scada pretul.?
3)Cat e termenul minim intre transmiterea invitatiei si data negocierii(eu am vazut undeva 3 zile dar nu stiu la ce art de lege e prevazut).
4)In documentatia descriptiva se trece pretul estimat si daca da se poate reestima avand in vedere ca pretul estimat initial a fost prea mic si nu au fost oferte acceptabile.(sau daca este obligatoriu sa se pastreze pretul estimat initial) Daca s-ar pastra pretul estimat initial am avea iar numai oferte inacceptabile dpdv al pretului.
Cel mai recent răspuns: zinates , utilizator 12:51, 4 Aprilie 2013
din pct. meu de vedere e riscanta negocierea in aceasta situatie. in primul rand art 110 alin 1 contine formularea „numai si pe toti acei ofertanti” din care s-ar deduce ca au fost mai multi ofertanti in procedura initiala, ceea ce inteleg ca nu este cazul dvs.. apoi se mai folosesc niste termeni de larga generalitate, respectiv oferta a fost depusa conform regulilor „formale”, termen nedefinit niciunde. avand in vedere modul speculativ in care sunt analizate achitiile la acest moment de catre organele de control v-as recomanda sa va feriti de aceasta procedura netransparenta. in ce priveste modificarea valorii estimate consider ca nu este permisa. a accepta oa semenea posibilitate ar conduce la consecinte nefaste. de ex. o autoritate estimeaza cu buna stiinta valoarea estimata, un prieten e singurul care depune oferta (stiind ce urmeaza a se intampla) iar ulterior fac negociere cu el pe o noua valoare estimata. este evident ca acceptarea unei astfel de situatii incalca tratamentul egal fata de orice alti operatori care la o valoare estimata corect ar fi depus oferta. de asemenea, se incalca si principiul transparentei fata de ei.
pentru desfasurarea efectiva a procedurii de negociere va ghidati dupa pasii de la negocierea cu publicare fara a fi necesar sa respectati termenele si alte reguli specifice acesteia. invitatie, negociere, atribuire. important este sa fie o negociere. inca ceva, dvs aveti dreptul a incheia un ctr. daca oferta financiara depaseste cu cel mult 10% val. estimata.
Deci trebuie sa fac negociere fara publicare anunt prealabil (in SEAP) si sa invit cel putin 3 firme . (trebuie definita procedura in raportarea tip ANRMAP)
nu trebuie invitati decat „toti cei care au indeplinit criteriile de calificare si au depus oferta cu respectarea regulilor formale in procedura anterioara”. eu va recomand sa faceti licitatie sau cerere de oferte in functie de valoare estimata. altfel riscati amenzi si chiar anularea contractului.
Negocierea fara anunt de participare trebuie evitata pe cat posibil, poate chiar uitata. Sistematic... veti avea in vizita organele de control si de verificare a achizitiei. Bonjour amenzilor si poate chiar anularii contractului, asa cum se specifica si in mesajul postat mai sus!
Singura situatie in care aceasta procedura este "tolerata" este aceea a atribuirii unui contract unui contractant iniţial, iar noile lucrări, respectiv noile servicii, constau în repetarea unor lucrări sau servicii similare celor prevăzute în contractul atribuit iniţial şi sunt conforme cu cerinţele prevăzute în caietul de sarcini elaborat cu ocazia atribuirii respectivului contract;
Atat, in rest, evitati negocierea f.anunt publicare
Nu mai este timp pentru licitatie . Este vorba de seminte si trece poperioada optima de insamintare. Azi am dat instiintarea rezultatului si vreau sa anulez procedura ptr a putea relua. nici nu putem astepta trecerea termenului de contestatie .Daca as face cu publicare anunt atunci ar fi deschiderea in minim 10 zile de la publicare?

Alte discuții în legătură

Pret neobisnuit de scazut dddimitriu dddimitriu Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si ... (vezi toată discuția)
Licitatie electronica aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, intentionez sa particip la o licitatie cu procedura offline cu faza finala de licitatie electronica si ma nedumeresc doua aspecte: Primul aspect, ... (vezi toată discuția)