Va multumesc f mult, e sperca nu va merge mai departe, oricum va urma un proces si atunci si aceasta convocare a mea va constitui una din reclamatii, alaturi de cea materiala. Oricum doresc sa-i dau un raspuns in scris, si deasemeni sa trimit si ITM-ului copia dpa acest convocare si a raspunsului meu, dand- nr de inregistrare sesizarii depuse din luna august, pt ca sa fie la curent cu toate demersurile.
revin, pentru a va aduce la cunostinta inca o "bomba" , ultimele gaselnite ale acestu angajatot, daca il pot numi astfel: am urmat sfaturile d-voastra, ca atare am depus sesizarea la ITM, am discutat cu inspectorii de acolo, explicanddu-le situatia in amanunt, incluiv cu amanuntul ca am incercat sa imi depun demisia , dar care nu a fost luata in considerare, si ca atare am si atasat-o sesizarii impreuna cu justificarea a 4 zile care imi mai ramaneau de acoperit peluna august, deoarece in prealabil am fost trimisa in concediu, nefiind de lucru in acel moment. Asadar mi-am depus demisia cu 1 septembrie. mentionez ca aceasta demisie am trimis-o la finele lunii august (in urma refuzli inregistrarii cu cateva zile inainte)prin fax, avand confirmarea fax cu data, ora, specificatia continutului si stamplila societatii de profil de unde am trimis-o, care conf, art 79(2) din CM este perfect valabila.. culmea insa , azi m primit prin posta o convocarr pt cercetare disciplinara in data de 20.09, undeurmeaza sa fiu cercetata datorita faptului ca din 02,09, nu m-am mai prezentat la serviciu. va trimit copia demisiei mele:
Subsemnata, Carmen Gubas, angajata a SC SILMAR CON SRL, prin prezenta va comunic demisia mea conform art.79(1) din CM, incepand cu data de 01.09.2009, pe motivul neachitarii drepturilor salariale contractuale si nerespectarii repetate a termenelor de plata, obligati reglementata prin art.161(1) din CM.
Deasemeni va comunic ca preavizul devine nul in acest caz conform Art.79 (8) din CM ..................................................................................
Va rog in acest sens a-mi dati n sfat in privinta unui raspuns pe care sa-l comunic in scris, pt ca n am de gand sa "onorez" aceasta comisie disciplinara intocmita ad-hoc. Multumesc si un raspuns cat mai rapid m-ar ajuta f mult.
Tin sa va spun ca in toata nebunia nu a mai pomenit nimeni de salariul meu neplatit de atata vreme. oricum dupa sesizarea ITM depusa, va urma chemarea in judecata
multumesc pentru sfaturi. Se pare ca e unica solutie de recuperare.azi o sa si depun sesizarea la ITM.
Multumesc pt atentie. Da, am un contract incheiat cu angajatorul, insa exista doar un singur stat de plata care mi s-a dat spre semnare in toata aceata perioada de care vorbeam. In rest pt sumele pe care le mai primeam, semnam fie pe un tabel facut de mana , fie pe note de caserie (nu-mi amintesc acum exact cum se numesc). Deci doar cu acestea poate dovedi sumele pe care le-am primit. Sa inteleg deci ca pt ITM nu e necesar un formular tipizat , ci e suficienta o sesizare conceputa de mine? Vreau sa va mai intreb daca , considerati ca este necesar in spiritul fair-play-ului, sa fac o notificare in care sa-i comunic cererea recuperarii salariilor restante, cu specificarea pasilor pe care-i voi urma: ITM si actiunea in judecata?
Lucrez intr-o firma de aprox 6 luni,timp in care am primit salariu sporadic, in general doar jumatati de salariu, sferturi, sau sume modice de 100 de lei. Ultimii bani primiti sunt din 4 iulie si anume un sfert de salariu ( nici nu mai stiu pe ce luna deoarece restantele sunt f mari) si apoi pe 8 iulie suma de 100 ron. De atunci nimic. Acum de sapt trecutami-am cerut concediu de odihna, tinand cont ca cheltuiesc o groaza de bani cu deplasarea la birou, sume pe caretrebuie sa le imprumut dealtfel. In aceasta situatie am aflat ca celorlalti angajati li s-a dat iar suma de 100 ron, iar eu nu am primit nici macar acesti bani ( desi patronul in 6 luni mi datoreaza peste 39 mii ron).Vreau sa-mi depun demisia pt ca in situatia aceasta nu fac dcat sa ma adancesc in datorii pt a putea trai, acumlez luna de lna restante la intretinere, pls ca am si o rata la banca, bani pe care nu mai am din ce sa-i achit. As vrea sa-mi dati un model de notificare a angajatorului prin care a-l somez sa-mi achite integral salariile neplatite cf contractului, si mai apoi modelul de sesizare catre ITM ( nu plateste l datoriile la buget, concediile de odihna, daca cineva are c medical il da afara, si orcine isi cere lichidarea nu a mai recuperat nici un leu din salariul cuvenit), si apoi oun model pt judecatorie, deoarece sunt convinsa ca nu imi va plati de bunavoie restantele ( nu i le-a platit niciunui salariat pana acum). Va rog sa-mi spuneti daca pasii pe care vreau sa-i urmez sunt corecti, si ce cai mai pot aborda ca sa-mi pot recupera banii , deoarece situatia mea este disperata in urmalunilor in care a trebui sa traiesc, din cativa banuti aruncati ca de mila, pe cand eu am avut un program de peste 10 ore zilnic, lucrat in fiecare sambata, deci n program infernal.Va multumesc.