avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate the game

Activitate the game

nu am incercat sa negociez acest aspect pentru ca oricum ar fi plec de aici de la firma pe un salariu cu mult mai mare si cu un contract pe perioada nedeterminata..plus conditii mult mai bune.
eu am avut 4 contracte in 7 luni : (pe 3 luni,pe 1 luna,pe 2 luni si iar pe 1 luna)
Costul celor 2 cursuri a fost de 2000 de lei.Iar in legatura cu motivele plecarii acestea sunt de ordin financiar in primul rand dar si din cauza faptului ca in 7 luni de cand sunt agajat mi s-a facut contract de 4 ori si anume :prima data pe 3 luni,apoi pe o luna,apoi pe 2 luni si iar pe o luna.E adevarat faptul ca , deocamdata cel putin, nu cred ca ar fi renuntat la mine dar pe termen lung...eu de unde sa stiu..Mi-am pus si eu niste semne de intrebare in legatura cu cererea..acolo am specificat incetarea contractului incepand cu data de 1.05 avand in vedere ca actualul contract expira pe 30.04.Inca nu am mai avut nici o discutie de luni pana azi..Atunci juristul de la firma mi-a zis ca o sa imi opreasca bani pentru cursuri iar eu l-am intrebat daca e normal sa imi opreasca daca contractul e pe perioada determinata si a zis ca da ca eu sunt cel care nu vrea sa isi mai prelungeasca contractul, ei vor sa mi-l prelungeasca.Mi-a mai zis ca sa vada, ca o sa scada perioada de 7 luni lucrata, si poate mai face vreo reducere...Sunt curios cat o sa imi spuna sa mai platesc...Chiar nu m-as certa cu ei deloc si le-as da banii pe cursuri ca asa este din punct de vedere moral nu prea e corect ce fac dar depind foarte mult de acei bani..
Buna ziua!Astazi am depus cererea de incetare a contractului de munca incepand cu data de 1.05 cu toate ca oricum pe 30.04 expira ,dar asa mi s-a spus ca trebuie ,iar de la biroul de resurse umane mi s-a transmis ca o sa mi se opreasca banii pentru cursurile urmate chiar daca contractul e pe perioada determinata si anume pentru ca e decizia mea sa plec nu a lor.Acuma nu stiu ce sa mai zic...Exista vre-un temei legal pentru asta? nu as vrea sa intru intr-o discutie polemica fara argumentele necesare.. va multumesc!
Buna ziua!Daca platesc online amenda de circulatie prin intermediul site-ului www.amenda-online.ro mai trebuie sa trimit copia procesului verbal si dovada platii la unitatea din care face parte agentul constatator? Pe procesul verbal scrie asa: " Plata se poate efectua si prin instrumente de plata electronice in cadrul Ghiseului virtual de plati, caz in care nu aveti obligatia de a face dovada platii unitatii din care face parte agentul constatator." dar, pe sit-ul mentionat mai sus, la pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru plata amenzii spune asa: " Pasul 4: Dupa confirmarea platii de catre procesatorul cardurilor, pe adresa de e-mail vei primi dovada achitarii amenzii auto, pe care o poti printa pentru a o trimite in termen de 15 zile agentului constatator sau sectiei de politie din care face parte acesta.".Deci, pana la urma trebuie sau nu sa trimit dovada? Va multumesc!
Multumesc inca o data!Mi-ati fost de mare ajutor!
Firma va dori sa imi prelungeasca contractul..(cel putin eu asa cred) pe inca maxim 3 luni iar eu nu doresc sa mai accept prelungirea lui..Din aceasta cauza ma gandesc ca intr-un fel pot profita de treaba asta cu aceste cursuri, sa imi spuna "a nu mai vrei sa iti prelungesti contractu pe inca 3 luni?atunci plateste cursurile".
Nu scria ca durata contractului se prelungeste pe 3 ani ci doar ca in cazul in care demisionez in acest termen sunt obligat sa platesc cursurile.Exact asa am considerat si eu ca odata ce contractul expira si nu doresc prelungirea lui nu ma pot obliga sa platesc cursurile.Daca aveam contract pe 3 ani sau pe prioada nedeterminata lucrurile erau clare dar asa...Cu contracte de 3luni,o luna, 2 luni (asa cum am avut in aceste 6 luni) cum ma pot ei obliga sa stau 3 ani?Adica intr-o zi imi pot zice "gata.la revedere".Nu pare normal (dupa parerea mea neavizata).
P.s. Va multumesc pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.Totusi, faptul ca contractul de munca expira nu are nici o relevanta?Cu alte cuvinte trebuie sa accept prelungirea lui sau sa platesc pentru cursurile respective?Si mai am o singura nelamurire: daca la cursurile respective am mers dupa programul de munca obisnuit ar fi trebuit sa fiu platit pentru orele petrecute la cursuri?
Buna ziua! In urma cu aprox. 6 luni m-am angajat la o firma de constructii ca inginer,din postura de proaspat absolvent de facultate.Atunci cand am semnat contractul individual de munca am semnat si o anexa prin care luam la cunostinta faptul ca, daca firma ma va trimite la cursuri de calificare,va trebui sa restitui banii platiti pentru acele cursuri daca doresc sa demisionez dupa o perioada mai mica de 3 ani.Ulterior fima m-a trimis la 2 cursuri de calificare.Mai tin sa precizez ca sunt angajat pe perioada determinata si anume 3 luni,adica din 3 in 3 luni imi este prelungit contractul (cu toate ca pana acuma mi s-au facut 2 prelungiri de contract : pe 3 luni(primul contract) iar apoi prelungire de 1 luna respectiv 2 luni).La sfarsitul acestei luni imi expira contractul si nu mai doresc sa il prelungesc.Sunt obligat sa restitui banii pentru cele 2 cursuri (aprox 2000 de lei) daca nu doresc prelungirea contractului?
Va multumesc!
Cu stima, G. Mihai.