Buna ziua,
spuneti-mi, va rog, daca problema suspendarii executarii obligatiilor contractuale din cauza de forta majora , pe durata imposibilitatii de executare se poate pune si in cazul contractelor cu executare imediata.
Multumesc
daune morale?nu pot sa cuantific un prejudiciu, eu vreau doar sa nu ma mai trezesc cu diverse chestii pe acasa, sa ma lase in pace. nici nu am convingerea ca daca fac plangere penala o sa se schimbe ceva.
buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema.
In 2006 am reusit cu greu sa cumpar un apartament, printr-un credit bancar, apartamentul fiind garantia la creditul luat. femeia care mi l-a vandut a fost buna s frumoasa pana in momentul in care i-am dat banii de avans dupa care a trecut la amenintari ca daca nu ii dam restul de bani urgent vinde apartamentul la alta persoana. Intr-un final am reusit sa iau credcitul de la banca, i-am dat banii am facut contractele, problema e ca in momentul vanzarii cumpararii notarita nu i-a cerut toate copiile originale dupa vechiul contract de vanzare cumparare, noi avand o singura copie si nestiind ca trebuie sa ne dea restul de originale. Dupa 1 an de la cumparare apartamentului, am fost chemata la politie sa mi se spuna ca
pierd apartamentul, ca de fapt persoana in cauza l-a mai vandut si altor persoane dar eu sunt singura care l-a inregistrat in cartea funciara. Dupa alte 3 luni am fost chemata iar la politie sa declar ca individa nu mai locuieste aici deoarece nu si-a schimbat buletinul si figureaza cu vechea adresa si sunt plangeri la adresa ei deoarece a furat genti. Dupa alte cateva luni m-am trezit acasa cu garda financiara care imi cerea sa vorbeasca cu cineva de la o firma care figura la adresa unde locuiam. acestia mi-au explicat ca exista o firma cu sediul social la mine acasa si am dat declaratii ca nu am auzit niciodata de aceasta firma si proprietarul ei. Am facut o adresa la registrul comertului prin care i-am informat asupra acestui fapt si am atasat actele prin care dovedesc proprietatea mea si acestia m-au trimis la tribunal sa cer dizolvarea/radierea societatii. Am cerut actele care au stat la baza inregistrarii firmei la mine in casa si mi s-a eliberat o copie dupa fostul contract de vanzare cumparare prin care individa cumpara apartamentul si o adresa falsa de la asociatia de locatari ( stampila nu orespondea , un apartament cu nr mai mic decat al meu era trecut aprtamentul de deasupra). Astazi am primit si o factura vodafone pe numele firmei cu o suma frumusica de plata. Am ajuns in acest punct si am nevoie de ajutor pentru ca nu stiu ce sa mai fac.cred ca ar trebui sa fac plangere penala si si as avea nevoie de un model si cateva sfaturi. Multumesc