Va multumesc tuturor pentru opiniile postate !... Problema nostra principala este ca nu avem aceiasi adresa in CI (sincer nu m-am gandit niciodata ca voi avea nevoie de acest lucru). Canadieni cer sa dovedim ca avem un an minim de relatie anterioara depunerii dosarului(noi avem 2). Avem declaratie data la notar de 2 prietenii cum ca noi suntem cuplu consensual de 2 ani, de la asociatia de proprietari nu am putut obtine nici o declaratie (sunt 2 comunisti batrani care au reuzat categoric sa dea declaratia respectiva) Imi este mult prea sila fac circ cu ei.De casatorit nici nu se pune problema ptr ca ar fi considerata casatorie de complezenta facuta special ptr dosarul de emigrare . Cred ca voi incerca varianta cu ancheta sociala solicitata la primarie. Oricum astept pareri in continuare....Va multumesc!
Cazul meu nu cred ca este nou, probabil au mai incercat si altii si nu au reusit si au renuntat. Stiu ca in noul cod civil apare si reglementarea statutului de cuplu consensual dar sunt in criza de timp si nu pot astepta sa se anunte data intrarii in vigoare . Am nevoie petru dosarul de emigrare in Canada de certificarea relatiei mele consensuale. Am auzit variante cum ca pot merge la Autoritatea Tutelara sa cer o ancheta sociala ....am fost si am intrebat in treacat un functionar care a facut niste ochii ff mari...ei nu fac asa ceva...Daca ma puteti ajuta cu solutii..eventual daca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare ..Va multumesc!