avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine un certificat de concubinaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine un certificat de concubinaj?

Buna ziua!

Cazul meu nu cred ca este nou, probabil au mai incercat si altii si nu au reusit si au renuntat. Stiu ca in noul cod civil apare si reglementarea statutului de cuplu consensual dar sunt in criza de timp si nu pot astepta sa se anunte data intrarii in vigoare . Am nevoie petru dosarul de emigrare in Canada de certificarea relatiei mele consensuale. Am auzit variante cum ca pot merge la Autoritatea Tutelara sa cer o ancheta sociala ....am fost si am intrebat in treacat un functionar care a facut niste ochii ff mari...ei nu fac asa ceva...Daca ma puteti ajuta cu solutii..eventual daca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare ..Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana1405 , utilizator 15:27, 7 Septembrie 2010
Nu mi se pare ca ar exista asa ceva (certificat de concubinaj) in momentul prezent.
din cate stiu exista un regulament al Ue care reglementeaza parteneriatul civil
respectiv concubinajul
nu m-am lovit pana acum de un asemenea aspect, dar daca vrei caut si iti dau detalii mai multe
Concubinajul nu e reglementat legal.Insa cei doi pot achitiona bunuri proprietate comuna pe cote parti , sau bunuri proprii .Atat .
Nicidecum nu se confunda cu proprietatea in devalmasie , detinuta de cei doi soti .
CORECT? Concubinajul este o forma de viata familiala pentru acei oameni care se complac in... Altfel, Stoica Ioana scrie corect: bunurile acumulate in relatia de concubinaj sunt bunuri comune si revin fiecaruia cand este cazul, ma refer la instanta de judecata! A fost o discutie pe aceasta tema ani de zile si s-a incercat promovarea unei legi care sa "rezolve" aceasta problema!
Concubinajul este o forma de viata familiala nerecunoscuta juridic actualmente dar perfect legala. Orice alte consideratii moralizatoare nu-si au locul e treba celor implicati.

Alte discuții în legătură

Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie sau uniune consensuala ? Costinel Burca Costinel Burca Dupa ce am citit acest forum , am vazut ca nu s-a inteles prea bine care este diferenta dintre casatorie si uniunea consensuala , asa ca este bine sa fie ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de neobiectie cdebreczy cdebreczy buna tuturor imi cer scuze, dar sunt proaspat intrat si voi aborda un subiect care, probabil, a mai fost atacat... cel al scrisorii de ... (vezi toată discuția)