Cazul meu nu cred ca este nou, probabil au mai incercat si altii si nu au reusit si au renuntat. Stiu ca in noul cod civil apare si reglementarea statutului de cuplu consensual dar sunt in criza de timp si nu pot astepta sa se anunte data intrarii in vigoare . Am nevoie petru dosarul de emigrare in Canada de certificarea relatiei mele consensuale. Am auzit variante cum ca pot merge la Autoritatea Tutelara sa cer o ancheta sociala ....am fost si am intrebat in treacat un functionar care a facut niste ochii ff mari...ei nu fac asa ceva...Daca ma puteti ajuta cu solutii..eventual daca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare ..Va multumesc!
Am gasit acest forum in disperarea de a gasi o solutie pentru demonstrarea relatiei de cuplu in dosarul de emigrare Canada. Dupa cum am vazut s-a mai discutat acest subiect. Intrebarea este: care este calea legala de a demonstra ca locuim impreuna in coditiile in care nu avem adrese identice, viza de flotant? Ghidul de emigrare spune asa: "De facto spouses must enclose official proof of marital cohabitation for a period of at least one year prior to submitting the application. This proof could be a copy of an official identity document bearing your address (passport or identity card) for yourself and your spouse, a certificate of residence issued by the police or municipality (commune), or an official cohabitation certificate (certificat de concubinage). ultimul paragraf spune ce acte ar trebui sa luam si de unde. Dar intrebarea este: cine iti da acest act? Am sunat pe rand la Autoritatea Tutelara, Evidenta persoanei, Politie, Primarie, Serviciul casatorii etc si raspunsul a fost: NU SE POATE, NU DAM, NU AVEM, NU E LEGAL, etc.
Va multumesc si astept impartasirea unei astefel de experiente dar cu reusita daca se poate si desigur o parere de profesionist :worthy:. Cu stima!
Emigrare canada
andre0283
sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)