av_cre a scris:
stimata doamna,
in primul rand sa imi comunicati din punctul dvs de vedere care este art care reglementeaza IMORALITATEA , apoi ar trebui sa aveti in vedere art 969 C civ .
de asemenea la o scurta analiza a legii care reglementeaza exercitarea profesiei de notar public, pentru o mai simpla cautare nr este 36/1995R, potrivit cu care notarii publici pot si au dreptul de a intocmi orice act cu respectarea dreptului comun . In conditiile in care nu exista o reglementare prohibita a unui asemenea contract cum de altfel nici una permisiva mergand pe latura dreptului comun cred ca art invocat anterior are o mare si o deosebita aplicabiliate, permitand astfel iesirea din intunericul nestiintei.
referitor la cea de a doua parte a raspunsului dvs ,pe langa faptul ca este unul evaziv si neintemeiat ,dati dovada ca va limitati strict la ceea ce scrie in articol omitand ceea ce la TGD (TEORIA GENERALA A DREPTULUI anul 1 drept) se numeste interpretarea legii.
fata de cel de al doilea raspuns al dvs, se refera strict la Directiva 2004/38/CE, ori eu m-am referit la cu totul alte texte de lege.
cu stima
Totusi eu am rezerve seriase ca notarii vor incheia un astfel de contract pe care sa il autentifice.
Nici bani nu cred ca le prea ies la afacerea aceasta...
O varianta ar putea fi la avocat care poate aplica stampile pe el dupa ce l-ar redacta.Ar putea fi de ajutor.
Cat priveste nulitatea contractului daca acesta ar fi incheiat nu prea vad cine ar putea sa atace actul juridic odata ce a fost incheiat.;)Ma refer la varianta cu redactarea si certificarea actului juridic de catre avocat.
In concluzie ideea ar fi una buna si utila.
Cat priveste insa directiva, acesta se refera la spatiul UE, iar deplasarea persoanei se face in Canada, ceea ce nu ar atrage aplicarea Directivei sus mentionata.
Un motiv in plus pentru ca notarul sa refuze autentificarea actului ( sau aplicarea stampilei sale, daca vreti).
avocat Claudiu Lascoschi