avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate stealthowl27

Activitate stealthowl27

Răspuns la discuția despagubire masina leasing
deci sa inteleg ca in cazul in care "utilizatorul" vehiculului ma cheama in judecata pt plata diferentei( care reprezinta diferenta dintre suma ceruta de firma de leasing pt autovehicul si suma oferita de firma de asigurari),pe ideea ca ar trebui sa isi acopere dauna ramasa neachitata de firma de asigurari...pot chema in garantie firma de asigurari intr-un eventual proces...
am impresia ca suma vehiculata se refera la cuantumul ratelor neachitate...
am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia masina cealalta a primit dauna totala...mentionez ca masina era achizitionata in leasing...
firma de leasing a primit 23000RON de la firma de asigurari (in cazul meu ASTRA), valoarea calculata prin documentatia firmei de asigurari...
problema e ca valoarea masini la momentul acesta e undeva la 26500...suma pe care ar trebui normal sa o achite posesorul contractului de leasing-firmei de leasing...
este posibil sa fiu actionat in instanta pentru recuperarea diferentei( din punctul de vedere a realizarii unui prejudiciu contractului de leasing)...si daca da...ce sanse de reusita are?...mai poate fii chemata firma de asigurari in garantie?
am si eu o intrebare si...nu imi cam dau seama pe unde sa postez:P...deci...am fost implicat intr-un accident rutier, in urma caruia masina cealalta a suferit dauna totala (din expertiza firmei de asigurari)...masina lovita era achizitionata in leasing...firma de leasing fiind despagubita cu 23000RON...valoarea masini la momentul acesta(valoarea ramasa din ratele de leasing) ajunge la 26500...pot fii actionat in instanta de proprietar pentru diferenta de 3500??...mi se spune ca pot fii actionat in instanta pe contractul de leasing (in sensul ca proprietarul a suferit o paguba pe partea de leasing)...este adevarat?...stima