Sper sa ma poata ajuta cineva de aici macar cu un sfat ( bazat pe ce spune legea )...
Fetita mea implineste curind 11 luni. Tatal este american , si a facut o declaratie la un notar american in care recunoaste copilul ca fiind al lui si ca este de acord cu intretinerea ei pina la 18 ani. Declaratia asta a fost facuta in Germania acum mai bine de o luna. Cind am incercat sa il trec in certificatul de nastere, "tanti" de la primarie mi-a zis ca lipseste apostila dupa act, si ca atare, este nul si nu se poate face schimbarea in certificatul copilului. Tatal este acum in Kuwait, si nu este dispus sa mai faca alt document etc.
Si asa, mi-a luat 9 luni pina l-am convins sa semneze hirtia asta !
Idea este ca nu am bani, nu imi permit un avocat, si fetita mea implineste curind 1 an. Deci, ce fac?
Tatal fetitei lucreaza pt. armata americana, stabilirea paternitatii s.a.m.d ar trebuie sa fie floare la ureche pt. ca am multe dovezi care sa il "incrimineze". Are un salariu gras si pina acum a trimis ceva bani pt. copil sporadic , si asta pt. ca ii era teama ca o sa ii fac probleme la fostul job.
Am incercat sa discut cu o avocata , dar m-a speriat ce onorariu a cerut ! Ma poate ajuta cineva ?
Sunt o mamica disperata!
Multumesc mult !
Ce se intimpla daca tatal copilului este american si lucreaza in Germania ? Se probeaza relatia de concubinaj cu un singur martor ? Sunt admise probe ca e-mail-uri ? Ce se poate face in acest caz ?Copilul capata cetatenie duala?Exista riscul ca copilul sa fie cistigat de tata doar pentru ca acesta are bani?
Am mai multe intrebari si cazul respectiv este foarte complicat.
Caut avocat care sa ma reprezinte in Timisoara.