avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate / pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate / pensie alimentara

situatia este urmatoarea>

astept un bb.
tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul.
nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii trec sau nu numele tatalui biologic pe certificat? sau trebuie sa fie efectuat in prealabil test ADN? (ce implica asta?) Este obligatoriu pt el sa se supuna testului?
si ce demersuri trebuie sa fac in acest sens?

apoi
legat de pensia alimentara?
este stabilita prin proces?
care sunt procedurile?
si ce drepturi va avea tatal in ambele cazuri?

in plus am mai inteles ca poate plati pensie alimentara fara ca fiul sau sa/i poarte numele. Adica sunt chestiuni separate pensia alimentara si numele de pe certificat.. am inteles gresit?

multumesc.
astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:54, 18 Aprilie 2005

>situatia este urmatoarea>
>
>astept un bb.
>tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul.
>nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii trec sau nu numele tatalui biologic pe certificat? sau trebuie sa fie efectuat in prealabil test ADN? (ce implica asta?) Este obligatoriu pt el sa se supuna testului?
>si ce demersuri trebuie sa fac in acest sens?
>
>apoi
>legat de pensia alimentara?
>este stabilita prin proces?
>care sunt procedurile?
>si ce drepturi va avea tatal in ambele cazuri?
>
>in plus am mai inteles ca poate plati pensie alimentara fara ca fiul sau sa/i poarte numele. Adica sunt chestiuni separate pensia alimentara si numele de pe certificat.. am inteles gresit?
>
>multumesc.
>astept raspunsuri.

Pentru inceput, trebuie sa subliniez ca singurica nu il poti face tata fara voia lui.
Fara o recunoastere a tatalui nu va putea fi trecut in certificat ca atare.
Va aparea fiul lui NATURAL si al tau.
Poti introduce o actiune in stabilire de paternitate in termen de 1 an de la nasterea copilului( asta daca nu am uitata ce am invatat pe la fac, situatie in care imi cer scuze)
Nu e necesar mey un test ADN
Mere si o expertiza serologica, niste martori si interogator
Expertiza ADN e cam scumpa(peste 20 milioane) si dureaza f mult deoarece reactivii sunt cumparati din strainatate. Dar este devastator de precisa.
Fata paternitatea stabilita nu poate fi vorba de pensie.
Purtatul numelui n-are nici o legatura cu pensia
Dricaru
Subscriu la cele zise de dl. Dricaru, cu precizarea ca daca paratull refuza testul paternitatii, 100% va fi declarat tatal natural al copilului.
" Niste martori" privind ce anume?????
Care sa confirme ca ati trait in concubinaj cu paratul.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)