In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspuns, apoi as mai avea o intrebare.
Situatia mea e urmatoarea: in 18 septembrie 2008 am lucrat timp de 3 ani la o banca privata, de unde mi-am dat demisia. Pe 1 iunie m-am angajat ca economista la firma de stat mentionata mai sus pe perioada determinata, pana pe 31.08.2009. In conditiile demisiei anterioare, pot solicita ajutor de somaj?
Sunt angajata la o firma de stat si imi inceteaza contractul de munca pe perioada determinata, maine 31.08.2009- precizez ca nu mi s-a facut nici un raport de incapacitate profesionala, ba dimpotriva am fost laudata pt munca mea, insa mi s-a spus ca postul meu este vizat pt altcineva. Mi s-a propus semnarea (oarecum fortat) unui act aditional pt alt post pe o perioada determinata de o luna insa cu un salariu net inferior.
Primul CIM pe per. determinata mi-a fist incheiat pe 90 zile, desi functia nu era de conducere. Va rog spuneti-mi daca imi expira CIM-UL curent- pe per. determinata, am dreptul la somaj??
Va multumesc mult.