Imi pare rau pentru dumneavoastra, dar realitatea este cea spusa de mine mai sus. Pentru a nu consuma prea multe gaze, persoana in cauza folosea centrala doar iarna pentru incalzire, Pentru apa calda, folosea bransamentul initial la RADET (deci, in fapt nu facu-se debransarea inainte de instalarea centralei). Se pare ca nu cunoasteti "inventivitatea romanului".
Multumesc pentru raspuns, dar exista o baza legala (pentru a obliga persoana la aceasta plata) care sa stabileasca pe ce perioada se calculeaza suma datorata? Si o alta intrebare este: ce se face cu banii recuperati, tinand cont ca in toata aceasta perioada pierderile AC au fost achitate de ceilalti locatari.
Va rog sa-mi spuneti in ce baza legala poate fi amendata o persoanaa care a facut bransament ilegal la apa calda a blocului (avand centrala de apartament) si care este amenda (calcul).
1. In urma unui furt din avutul unei asociatii, Adunarea Generala a hotarat montarea unor camere de luat vederi cu firma autorizata. Suntem 54 de apartamente.%3 au semnat acceptul, dar proprietarul apartamentului al 54-lea refuza. Intrebare: in aceste conditii, din punct de vedere legal putem instala camerele, daca unul din proprietari nu este de acord? Daca DA/NU in baza carei Legi;
2. In urma aparitiei Ordinului nr.343/2010 proprietarii de apartamente ale blocurilor bransate RADET sunt obligati sa plateasca taxa pe tevile care trec prin apartamentele lor, chiar daca nu sunt bransati la RADET si au centrala termica de apartament.Radetul isi desfasoara afacerea prin proprietatile private fara sa plateasca taxa de servitute proprietarilor. Daca dam in judecata RADET-ul pentru a plati taxa de servitute si a da banii pagubirilor din urma, credeti ca avem sorti de izbanda?
3.Daca pentru problema ridicata anterior ne putem adresa Avocatului Poporului ce am rezolva?
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea : pe 23 septembrie 2011, persoana care locuia intr-un apartament de 2 camere, a decedat. Actualmente nu locuieste, de atunci, nimeni in acel apartament. Apartamentul este gol, fara mobilier, fara nimic in el.
Pana se stabilesc eventualii mostenitori (persoana ne avand sot, copii, frati) cine suporta cheltuielile de intretinere si ce trebuie platit (tinand cont ca nu a fost timpulnecesar ca apartamentul sa fie debransat de la caldura).
Va rog sa-mi dati un raspuns autorizat, in baza legala pentru a putea pune in aplicare ceea ce este de facut. mentionez ca exista fiica fostului sot (decedat in 2005) care are succesiunea facuta, dupa tata si are 3/8 in proprietate. Este ea obligata sa plateasca? daca DA, ce anume din cheltuieli? Pana acum a platit dar nu i se pare normal sa plateasca o serie de cheltuieli: cum ar fi chltuieli administrative, cheltuieli intretinere lift, etc., nelocuind absolut nimeni in acel apartament.
Va rog sa lamuriti ce inseamna:
1. Cariera militara completa si conform noii legi a pensiilor, cand se considera ca fiind o cariera militara completa, a unui rezervist (deja pensionar militar de un numar de ani)
2.Stagiu complet de cotizare, a unui rezervist (deja pensionar militar de un numar de ani).
Sunt notiuni cu inteles distinct sau nu?