avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate Cician

Activitate Cician

Buna seara, as avea si eu o intrebare si sunt in dubii, daca as achizitiona un pistol Ekol P29 [EDITAT] Imi cer scuze daca se crede a fi reclama, deci, il achizitionez de pe piata neagra, merg cu el la Armurier, este in regula, nu este cautat de politie...
1 pot sa-mi fac acte pe el daca e cumparat de pe piata libera ?
2 am nevoie de permis de port arma ?
3 daca o port la mine (in caz ca nu necesita permis port arma) in toc, acasa o tin inchisa in cutie este OK, fara a o scoate, ameninta, intimida persoanele din public ?
Ce am citit pe net este arma neletala .este cu gaz sau bile de cauciuc, va rog...cine are timp sa-mi raspunda ii raman dator. multumesc

[EDITAT] regulamentul forumului nu permite reclama - directa sau indirecta - fara acordul administratorului forumului - pct. 2.11. Multumesc pentru intelegere.
Buna seara, as dori si eu o informatie pentru ca am cautat pe internet si nu mi-am gasit raspunsul.
Am la tara o casa si vreau sa-mi fac casa sa ma mut acolo pentru ca la bloc traiul devine tot mai greu.
Intrebarea mea este, legal, la ce distanta se poate amplasa un prister fata de fantana?
Vecinul de langa mine are pristerul in curte..cam in drept cu fantana mea, distanta intre pricine este de aprox 6-8m, eu mi-am facut pristerul in gradina 50m fata de fantana, oare este legal sa-si faca pristerul asa aproape de o fantana , ma scuza-ti daca nu postez unde trebuie, rog un moderator sa mute topicul, si...sincer nu as bea apa din fantana mea stiind ca vecinul are in prister tot felu, ma intelegeti, scuze pentru greseliile de ortografie.
Multumesc
Va multumesc tuturor care v-ati facut timp sa i-mi raspundeti.
Sanatate
Am fost si am vorbit, pana la urma mi-a spus asa "Dvs nu ati avut permisu de conducere inainte de accident, deci, se considera infractiune comisa cu intentie".
Si mi-a inchis gura, permisul de conducere l-am obtinut in data de 13.oct.2008, accidentul a fost in data de 27 Martie si sentinta a fost in 02.12.2008.
As putea sa le mai spun ceva acelor oameni ?

La ce mi-a spus acei domni, eu am avut permis de conducere cand sa dat sentinta
Da, am gasit Legea 295 din 2004 Art. 15, alin. 1 litera C
Nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie;

Ca sa inteleg si eu, ca nu prea ma pricep la legi, sunt doar un pusti de 22 de ani, ce am spus mai sus sa inteleg ca nu este cum sunt eu, adica condamnat in stare de liberate, ci e pentru ce-i care sunt chiar inchisi, am dreptate ?
Lor li se interzice obtinerea...

Multumesc
Va foarte multumesc, din cate am auzit sa schimbat ceva lege la armament din 17 Martie 2009 daca nu ma insel.

Multumesc inca odata si multa sanatate.
GabrielaA a scris:

Cician a scris:

Am gasit undeva textul urmator: "c) Nu au fost condamnate, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie; "

Eu zic ca va incadrati. Condamnarea dvs. a fost de 1an.

Deci am toate sansele sa pot sa fac permisu, nu ?
Banuiesc ca dupa data de 02.12.2009 sau si inainte, mie in 02.12.2009 imi expira acel an
Da, am scris legile pedepsei pentru ca dvs. stiti legile si puteti sa-mi spuneti daca se poate face sau nu permisul pentru port arma cu condamnarea care o am, multumesc
Multumesc
Buna ziua, am si eu o problema, vreau sa ma angajez ca sofer pe masina blindata, am permis de conducere sunt ok, problema este ca trebuie sa imi fac permis pentru port arma, bun aici e problema, anu trecut in 27 Martie 2008 am avut accident cu motocicleta, am fost fara permis cat. A + motor de 350cm3 + neinmatriculat + iubita ca pasager,ea nu a patit nimic nu am avut zile de spitalizare nici unul , nu am omorat pe nimeni doar am tamponat o Dacie parcata. Pedeapsa este urmatoarea, va scriu ce imi scrie in cazier "Cond 1 an cu susp pe 3 ani conf art 85alin1, din OUG 195/2002, art 86alin1 din OUG 195/2002, prin sent pen 2896/02.12.2008 a Judec. (Localitate)

Multi spun ca pot sa-mi fac cerere de reabilitare, alti spun ca nu se poate, se poate ?

Pot sa fac permisu pentru port-arma ?

Am gasit undeva textul urmator: "c) Nu au fost condamnate, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 1 an, pentru infractiuni comise cu intentie; "

Rog pe cineva sa-mi raspunda si/sau daca are timp sa-mi explice explicit ce inseamna legile care le-am spus mai sus, nu am gasit pe net (si nu prea ma descurc cu pc-ul)
Multumesc, Cici