avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate abby16

Activitate abby16

As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos.

Am primit o sanctiune constind din retinerea permisului de conducere, insotita si de o amenda de circulatie rutiera. Am contestat procesul verbal in termenul legal. M-am judecat cu Politia si am pierdut, sentinta devenind definitiva dupa prima instanta si irevocabila dupa recurs. Apoi, in termen de 48 de ore de la raminerea irevocabila a sentintei, am achitat jumatate din cuantumul amenzii initiale si am predat permisul de conducere la Politie. Trecind timpul, am fost chemat dupa aproape un an de zile la administratia financiara de la primarie pt. a plati amenda intreaga, cei de acolo spunindu-mi ca doar in primele 48 de ore de la completarea procesului verbal se poate plati jumatate. Din cate stiu am procedat corect, pt. ca depunerea contestatiei la procesul verbal intocmit de Politie suspenda sanctiunea. De ce nu opereaza aceeasi logica atit in cazul suspendarii dreptului de a conduce cat si in cazul amenzii? Adica suspendarea celor doua sanctiuni sa dureze pina la raminerea irevocabila a hotaririi de la prima instanta.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am procedat corect, sau trebuie sa platesc amenda intreaga.

Multumesc pt. ajutor.
Răspuns la discuția ACHITAREA AMENZII IN 48 DE ORE
Desi spuneti ca "recursul nu este suspensiv de executare", totusi eu am predat carnetul la Politie doar in 48 de ore de la sentinta irevocabila de dupa recurs, conform reglementarilor in vigoare. D ce nu opereaza acelasi tip de logica si in cazul amenzii contraventionale care a fost data pe acelasi proces verbal prin care se suspenda si dreptul de a conduce?
As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos.
Am primit o amenda de circulatie rutiera, pe care am contestat-o in termenul legal. M-am judecat cu Politia si am pierdut, sentinta devenind definitiva dupa prima instanta si irevocabila dupa recurs. Apoi, in termen de 48 de ore de la raminerea irevocabila a sentintei, am achitat jumatate din cuantumul amenzii initiale. Trecind timpul, am fost chemat dupa aproape un an de zile la administratia financiara de la primarie pt. a plati amenda intreaga, cei de acolo spunindu-mi ca doar in primele 48 de ore de la completarea procesului verbal se poate plati jumatate. Din cate stiu am procedat corect, pt. ca in faza initiala, depunerea contestatiei la procesul verbal intocmit de Politie suspenda sanctiunea. Apoi, am platit in termenul de 48 de ore de la raminerea irevocabila a sentintei jumatate din cuantumul amenzii.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am procedat corect, sau trebuie sa platesc amenda intreaga.
Multumesc.