avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate vasta

Activitate vasta

Răspuns la discuția Ridicare auto sector 6
Am mai gasit ceva: PV este facut pe modelul anexa 1A şi nu anexa 1D asa cum prevede art. 181 din ROUG 195/2002, intrucat contraventia a fost constatata pe baza casetei video.
In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o bara de fier care bloca jumatate din latimea ei). Mi-au ridicat masina, am fost dupa ea sa o iau, am platit 500 ron taxe de ridicare si depozitare, mi-au cerut actele si mi-au dat o comunicare cum ca voi fi sanctionat cu amenda si puncte. Pe 14.09.09 am primit PV prin posta dar pe acesta nu este prevazuta ca sanctiune ridicarea masinii ci numai amenda si punctele. In PV se precizeaza ca s-a constatat contraventia pe baza casetei video. Fapta savarsita este prevazuta de art 143/a rap 142/e din RAOUG 195/2002R si sanctionata de art. 100/2 si 108/11b/7 din OUG 195/2002R. Dar art. 100/2 este:
"Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...
2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b);"
deci n-are nici o legatura cu stationarea.
Mai mult nu este trecut nici un martor, iar PV a fost intocmit in lipsa.
De ce ma pot lega sa contest PV:
- neprevederea in PV a sanctiunii de ridicare;
- sanctiune eronata cu art. 100/2 din OUG 195;
- lipsa martorului;
- trecere de pietoni dubioasa;
- alte aspecte - varog sa le indicati.
Va multumesc.
Mi-a fost ridicat autoturismul parcat regulamentar (zic eu) pe o straduta langa Orizont (Drumul Taberei) sector 6. Motivul a fost art. 174 lit. e (oprire în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea) din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Am fost am recuperat masina dupa ce am fost obligat la plata taxelor de ridicare, depozitare si transportare in valoare de 500 lei. Am revenit la locul de unde a fost ridicata masina sa vad ce trecere de pietoni era. Am constatat urmatoarele:
- exista o trecere de pietoni la mai mult de 25 de metri de locul parcarii;
- exista un marcaj de trecere de pietoni dar care era foarte deteriorat si nu exista nici semn de circulatie pentru trecere de pietoni;
- acest marcaj se afla paralel cu strada pe care am parcat dar situat perpendicular pe o strada adiacenta. Particularitatea acestei strazi este ca exista o parcare cu plata care incepe de la trecerea de pietoni dar care nu este delimitata de vreun marcaj sau semn de circulatie regulamentar ci de o bara de fier montata in ughi de aprox 45 grade fata de axa drumului, iar pe trecerea de pietoni se mai afla o bara metalica ce obtura jumatate din latimea trecerii (cine cunoaste zona Orizont, intersectia strazii Mihaela R. Marcu cu Poiana Mare, eu parcasem la acea intersectie paralel cu str. Mihaela R. Marcu, perpendicular pe Poiana Mare).
Mentionez ca nu blocam trecerea de pietoni respectiva (daca acea trecere era valabila) cu atat mai mult cu cat acea trecere era blocata pe jumatate de bara metalica mentionata.
Va rog sa-mi precizati la daca pot sa fac referire in plangere la faptul ca acea trecere nu era corespunzator marcata (vopsea stearsa si fara indicator).
Exista alta posibilitate de contestare?
Va multumesc