Mi-a fost ridicat autoturismul parcat regulamentar (zic eu) pe o straduta langa Orizont (Drumul Taberei) sector 6. Motivul a fost art. 174 lit. e (oprire în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea) din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Am fost am recuperat masina dupa ce am fost obligat la plata taxelor de ridicare, depozitare si transportare in valoare de 500 lei. Am revenit la locul de unde a fost ridicata masina sa vad ce trecere de pietoni era. Am constatat urmatoarele:
- exista o trecere de pietoni la mai mult de 25 de metri de locul parcarii;
- exista un marcaj de trecere de pietoni dar care era foarte deteriorat si nu exista nici semn de circulatie pentru trecere de pietoni;
- acest marcaj se afla paralel cu strada pe care am parcat dar situat perpendicular pe o strada adiacenta. Particularitatea acestei strazi este ca exista o parcare cu plata care incepe de la trecerea de pietoni dar care nu este delimitata de vreun marcaj sau semn de circulatie regulamentar ci de o bara de fier montata in ughi de aprox 45 grade fata de axa drumului, iar pe trecerea de pietoni se mai afla o bara metalica ce obtura jumatate din latimea trecerii (cine cunoaste zona Orizont, intersectia strazii Mihaela R. Marcu cu Poiana Mare, eu parcasem la acea intersectie paralel cu str. Mihaela R. Marcu, perpendicular pe Poiana Mare).
Mentionez ca nu blocam trecerea de pietoni respectiva (daca acea trecere era valabila) cu atat mai mult cu cat acea trecere era blocata pe jumatate de bara metalica mentionata.
Va rog sa-mi precizati la daca pot sa fac referire in plangere la faptul ca acea trecere nu era corespunzator marcata (vopsea stearsa si fara indicator).
Exista alta posibilitate de contestare?
Va multumesc
In formularea contestatiei la procesul verbal tineti cont de urmatoarele prevederi legale ale OG 2/2001:
1."Art. 1. - Constituie contravenţie fapta săvârşită cu vinovăţie, stabilită şi sancţionată ca atare prin lege, prin hotărâre a Guvernului ori prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, a consiliului judeţean ori a Consiliului General al Municipiului Bucureşti."
2."Art. 3. - (1) Actele normative prin care se stabilesc contravenţii vor cuprinde descrierea faptelor ce constituie contravenţii şi sancţiunea ce urmează să se aplice pentru fiecare dintre acestea; în cazul sancţiunii cu amendă se vor stabili limita minimă şi maximă a acesteia sau, după caz, cote procentuale din anumite valori; se pot stabili şi tarife de determinare a despăgubirilor pentru pagubele pricinuite prin săvârşirea contravenţiilor."
Daca dv. considerati ca fapta savarsita de dv. nu corespunde faptei descrise in prevederea legala....contestati p-v si dovediti acest lucru ....
3.""Art. 11. - (1) Caracterul contravenţional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilităţii, beţiei involuntare complete, erorii de fapt, precum şi infirmităţii, dacă are legătură cu fapta săvârşită.
(2) Minorul sub 14 ani nu răspunde contravenţional.
(3) Pentru contravenţiile săvârşite de minorii care au împlinit 14 ani minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.
(4) Minorul care nu a împlinit vârsta de 16 ani nu poate fi sancţionat cu închisoare contravenţională sau cu obligarea la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
(5) Cauzele care înlătură caracterul contravenţional al faptei se constată numai de instanţa de judecată. ""
Cam aceste sunt prevederile legale pe baza carora ati putea sa incepeti sa construiti o contestatie a procesului verbal ....Multa bafta