avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... verisoara mea a suferit un accident de masina cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

verisoara mea a suferit un accident de masina cu vatamare corporala

verisoara mea a suferit un accident cu vatamare corporala praversa o intersectie pe ne samnalizata semaforic sau cu zebra atraversat pe la coltu intersectie a traversat regulamentar sa nu ? va rog ajutatima ca nu stiu ce sa fac mentionez ca am depus plangere si nu stiu daca omul este vinovat sau nu ?la 50 metri xista un indicator atentie copii! eu sunt ruda cea mai apropiata parinti ne find in tara si ne putand sa vina !
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
xxdata, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 10 Decembrie 2010
Se va stabili la expertiza ce se va dispune in cauza cui apartine culpa . Pietonii care traverseaza pe la coltul strazii , nu au prioritate insa procedeaza regulamentar , chiar daca acolo nu era trecere de pietoni .
Fiind o intersectie trebuie vazut care din drumuri era cu prioritate si care nu. Faptul ca a traversat pe la coltul strazii este bine dar si conducatorul auto trebuia sa conduca preventiv in apropierea intersectiei. Asteptati definitivarea cercetarilor si apoi se mai poate discuta.
Art. 72. din Codul rutier prevede:
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar in lipsa acestora, in localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
In primul rand afalti in mod concret pe unde a traversat strada verisoara dvs.
Apoi,va fi indrumata ca dupa consultul medical sa mearga la medicul legist care va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale,necesar pentru a se reface.
In functie de concluziile legistului,cu privire la numarul de zile,se va stabili incadrarea juridica.
Verisoara dvs,in cazul in care doreste,in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului faptei,trebuie sa formuleze impotriva acestuia plangere penala pentru lovire si alte violente ,la politia competenta teritorial locului unde a avut loc evenimentul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea unui text din codul rutier lucien14 lucien14 Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un \"traducator autorizat\" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor! Ce vrea sa spuna ... (vezi toată discuția)
Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 ... GEO GEO GEO GEO GEO GEO Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 articole din codul rutier ( oug 195/2002) ; 1- \'\'ART 72 (3) Traversarea ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trecera strazii ilegal alexandrinalexa alexandrinalexa Buna! Mi-ar putea spune cineva daca in cazul in care am trecut strada ilegal, si am primit amenda, ar avea vreun sens sa o contest? Trecerea de pietoni era la ... (vezi toată discuția)