avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru trecera strazii ilegal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru trecera strazii ilegal

Buna! Mi-ar putea spune cineva daca in cazul in care am trecut strada ilegal, si am primit amenda, ar avea vreun sens sa o contest? Trecerea de pietoni era la vreo 500m. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:24, 16 Octombrie 2012
depinde de circumstante, eu consider ca este dreptul dumneavoastra sa o contestati, si sa atacati si P.V. daca sunt erori in ce priveste intocmirea acestuia ...etc.
In intersectie la Lujerului la statia lui 41 trec masini pe verdele pietonilor in fiecare dimineata si nu le amendeaza nimeni
justice123 a scris:

In intersectie la Lujerului la statia lui 41 trec masini pe verdele pietonilor in fiecare dimineata si nu le amendeaza nimeni


balta este mare si pescari putini!

jalexandrinalexa a scris:

Mi-ar putea spune cineva daca in cazul in care am trecut strada ilegal, si am primit amenda, ar avea vreun sens sa o contest?


trecerile de pietoni sunt marcate si semnalizate pentru a fi utilizate de catre pietoni ptr traversarea cailor de comunicatie.

daca ati fi fost lovita de un autovehicul care circula regulamentar si ati fi ramas cu sechele pe viata sau chiar mai rau, cine considerati ca ar fi fost vinovat de producerea acestuia?

Art.72. -
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)
Accident ionutstaicu ionutstaicu Buna ziua,in urma unui accidednt auto cu auto-tren un pieton a decedat(trecere prin loc nepermis si aflat sub influenta bauturilor acoolice).Conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sireremia sireremia Buna ziua! In urma cu o saptamana am avut un accident grav si anume : mergeam in oras cu viteza legala 50km/h, la un moment dat m am trezit cu un baiat pe ... (vezi toată discuția)