justice123 a scris:
In intersectie la Lujerului la statia lui 41 trec masini pe verdele pietonilor in fiecare dimineata si nu le amendeaza nimeni
balta este mare si pescari putini!
jalexandrinalexa a scris:
Mi-ar putea spune cineva daca in cazul in care am trecut strada ilegal, si am primit amenda, ar avea vreun sens sa o contest?
trecerile de pietoni sunt marcate si semnalizate pentru a fi utilizate de catre pietoni ptr traversarea cailor de comunicatie.
daca ati fi fost lovita de
un autovehicul care circula regulamentar si ati fi ramas cu sechele pe viata sau chiar mai rau, cine considerati ca ar fi fost vinovat de producerea acestuia?
Art.72. -
(3)
Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
(4)
Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere
poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.