avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua! In urma cu o saptamana am avut un accident grav si anume : mergeam in oras cu viteza legala 50km/h, la un moment dat m am trezit cu un baiat pe capota . Mentionez ca el era pe trecerea de pietoni si alerga cu castile in urechi . Din fericire copilul este in stare buna la spital are fractura de piramida nazala am vorbit cu parintii si au zis ca nu vor sa depuna plangere impotriva mea.Stiu ca am gresit, este vina mea , imi asum acest lucru iar intrebarea mea este care sunt sentintele in conditiile in care mi s-a intocmit dosar penal.
Daca nu va avea mai mult de 90 zile de ingrijire medicala doarul se va clasa si veti avea permisul suspendat 90 de zile.
o sa merg in instanta? amenda penala nu primesc? si daca depaseste 90 de zile?
Daca se ajunge in instanta si primiti amenda penala permisul se va anula.
Procurorul va decide daca va trimite dosarul in instanta. Chiar daca accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni se poate lua in considerare o culpa comuna, pietonii trebuie sa se asigure cand traverseaza prin locuri marcate.

Art. 72-oug195
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.
Daca nu se depune plangere se dispune clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)
Accident ionutstaicu ionutstaicu Buna ziua,in urma unui accidednt auto cu auto-tren un pieton a decedat(trecere prin loc nepermis si aflat sub influenta bauturilor acoolice).Conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vina pietonului guzulavinia guzulavinia Buna ziua!Am avut un accident cu masina: in fata masinii mi-a iesit un copil si si-a fracturat in urma impactului un picior. Mentionez ca in zona nu era ... (vezi toată discuția)