avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate?

Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra:

Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si masini parcate perpendicular pe strada pe cealalta parte a strazii.
O masina care este parcata in randul de masini paralele cu strada, pe partea dreapta in sensul de mers al strazii, la iesirea din parcare, are voie sa execute intoarcerea din 3 miscari trecand pe sensul celalalt al strazii?

Mentionez ca strada are linie intrerupta, este cu sens dublu, toate locurile de parcare sunt ocupate iar cand masina da cu spatele pentru a trece pe sensul invers al strazii, intra cu spatele in locul in care a fost parcata, pana aproape de bordura.

Daca aceasta manevra nu este permisa, care ar fi pedeapsa?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
LuceNera, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:19, 20 Decembrie 2015
prin orice intoarcere ajungi pe sensul celalalt, altfel, nu ar fi intoarcere, iar intoarcerea, ca e prin virare sau din 3 miscari, tot intoarcere e.
Nu are nicio importanta cate si cum sunt parcate alte masini, pt a stii raspunsul, va uitati in codul rutier la intoarcere, cand e interzisa.
eu am gasit asa
Conducătorul vehicului este obligat să semnalizeze intenţia sa şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun alt vehicul.

Se interzice întoarcerea în următoarele situații

în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, cu excepţia intersecțiilor
în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga, precum şi în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte şi înapoi a vehiculului
în locurile unde soliditatea drumului nu permite
pe drumurile cu sens unic
pe marcajul pietonal
în locurile în care este instalat indicatorul “Întoarcerea interzisă”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Info legislatie cale de accces garaj smiler8 smiler8 Buna ziua, doresc sa aflu urmatoarele informatii: Detin un garaj cu CF, act de proprietare intr-o zona cu mai multe garaje, Garajul fiind pozitionat ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)