avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drum public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drum public

Buna seara,

AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista niciun semn rutier si nici marcaj este posibil ca acea alee sa fie considerata PIETONALA? Nu este o alee carosabila( pe care circula si masini?) .

Aleea pietonala nu trb sa fie semnalizata corespunzsator cu semne de circulatie atat la intrare cat si la iesire de pe alee?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:12, 31 Mai 2010
Daca este alee pietonala nu trebuie fie semnalizata corespunzator. Daca insa este o alee pe care circula si masinile...atunci da.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Mihaela Hornea, Avocat
este invers decat va-ti asteptat sa fie, cea pietonala nu este semnalizata in niciun fel, insa cea pentru autoturisme este semnalizata
Directiile de specialitate din cadrul primariilor au o evidenta cu privire la destinatia respectivelor strazi,deci cred ca ar trebui solicitate relatii in acest sens
Daca datorita topografiei zonei nu este posibila accesul autovehiculelor atunci respectiva alee este pietonala si nu necesita sa fie semnalizata. Ma refer la cazul unei comportari civilizate a conducatorilor auto. Nu ma refer la acei conducatori auto care escaladeaza borduri, trec peste trotuare, etc. numai ca sa ajunga motorizat cat mai aproape de usa locuintei sau ceva similar.
Daca datorita topografiei zonei este posibila circulatia pe aleea respectiva, dar aceasta a fost declarata alee pietonala la capetele aleei trebuie plantate indicatoare rutiere care interzice accesul tuturor autovehiculelor. Exista posibilitatea ca pe alee sa permis accesul numai al riveranilor, ceea ce trebuie semnalizat corespunzator.
Daca pe alee nu exista niciun indicator rutier de interzicere a accesului autovehiculelor respectiva alee este deschisa circulatie puublice.
Acum mai am o intrebare: in tim ce esti in trafic cum iti dai seama ca acea alee este carosabila sau este pietonala dc nu exista niciun fel de semn? Mentionez ca pe aceasta alee nu numai ca circula masini dar sunt si parcate masini. De asemeanea mentionez ca aceasta alee da direct intr-o strada (fara semne si ea) fara niciun fel de obstacol.
O alta intrebare este: dc aceasta alee era pietonala ,primaria sau adminsitratorul strazii nu era obligat sa interzica parcarea masinilor pe acea alee? Chiar nimeni sa nu fi primit nicio amenda ca parcheaza pe acea alee sau ca circula pe acea alee?

Alte discuții în legătură

Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala auricius auricius Am circulat si am parcat pe un drum asfaltat care este accesul catre un stadion din localitatea Videle,drum care limiteaza parcul public din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)