avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia locala

Am circulat si am parcat pe un drum asfaltat care este accesul catre un stadion din localitatea Videle,drum care limiteaza parcul public din localitate. Am fost legitimat de politia locala care mi-a comunicat ca ma va amenda,lucru care sa petrecut, pentru ca exista o hotarare de consiliu local care interzice accesul pe acel drum considerat alee pietonala a parcului. Mentionez ca la intrarea pe acel drum nu existau restrictii de circulati si nici alte indicatoare rutiere care sa interzica accesul,stationarea sau parcarea.Eu nu sunt din localitatea Videle si procesul verbal l-am primit acasa ,intocmit fara martori ,pe care ii aveam, si fara semnatura mea. Ce pot face fiindca consider ca este o amenda abuziva pt o fapta pe care am comis-o fara a avea cunostinta de restrictie,nefiind nici un indicator care sa restrictioneze traficul auto in zona. Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:01, 30 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Politia locala NU ARE calitatea sa amendeze pentru TRAFICUL AUTO!
Contestati Procesul Verbal in termenul legal.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna seara. Am primit amenda ca am parcat pe o ,,alee pietonala,,a parcului ,conform HCL. Aleea in cauza este asfaltata lata, de 6m,si nu are nici un indicator de interzicere de nici un fel a circulatiei,stationarii sau opririi voluntare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de parcul limitat de strazile Parcului si Republicii si se afla langa stadionul Pamimai?. Este aceasta locatia in care ati savarsit contraventia?. Daca da, am constatat ca exista drumuri care intra in parc. Nu exista niciun indicator de interzicere a circulatiei pe aceste drumuri. Implicit aveati voie sa circulati, sa opriti sau sa stationati daca in zona respectiva nu exista vreun indicator care sa interzica oprirea sau stationarea.
Am observat ca in zona respectiva partea carosabila si trotuarul se afla la acelas nivel. Un conducator auto vazand aceasta situatie intuieste ca are voie sa circule pe drumul lateral.
Contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la primire la Judecatoria Videle. Nu ati mentionat data primirii procesului verbal de contraventie. Daca termenul va preseaza depuneti contestatia si mentionati ca motivele contestatiei le veti depune la primul termen.
Consiliul local Videle, in calitate de administrator al drumului(aleii) nu si-a indeplinit obligatiile legale privind semnalizarea rutiera.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2017
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum public tudordan83 tudordan83 Buna seara, AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva autoturism ContSters157209 ContSters157209 Buna ziua! In data de 06.07.2010 mi-a fost ridicat autoturismul in conditii cel putin dubioase, din zona unei alei rar circulate, adiacente Salii Palatului. ... (vezi toată discuția)
Amenda in baza hcl fara pancarta adrian1193 adrian1193 Buna ziua, Citesc de ani buni forumul d-voastra si asta este prima data cand pun si eu o intrebare. Raspunsurile d-voastre vor fi apreciate. Am trecut ... (vezi toată discuția)