Buna ziua! In data de 06.07.2010 mi-a fost ridicat autoturismul in conditii cel putin dubioase, din zona unei alei rar circulate, adiacente Salii Palatului. Spun asta pentru ca trec zilnic prin zona de ceva ani, iar pe aleea respectiva sunt parcate multe autoturisme. Mai mentionez ca aleea este destul de rar circulata si face legatura intre sala palatului si str stirbei voda (nu este nici macar strada, pentru ca nu are nici nume, ci mai degraba un drum de acces catre sala palatului). Am mers la firma care a ridicat masina si am platit ca sa o recuperez. Bineinteles ca nimeni de acolo nu m-a lamurit in ce conditii a fost ridicata, replica lor fiind "nu avem ce lamuriri sa va dam ca nu am ridicat-o noi". Ideea este urmatoarea...eu am parcat-o pe trotuarul alipit aleii respective, fara a incomoda circulatia auto....in procesul verbal scrie ca am blocat traficul pietonal pe alee (desi never ever n-am vazut picior de pieton pe acolo) ...pana aici sa zicem ca motivul ar fi acoperit de lege...insa faptul care ma face sa contest legalitatea procesului verbal intocmit este ca pe aleea respectiva sau pe trotuar nu este instalat niciun fel de indicator/panou care sa te informeze ca nu ai voie sa opresti acolo sau ca acolo se ridica autoturismele stationate. In consecinta, va rog sa ma ajutati cu un sfat.....este legal sa ridici un autoturism de pe o strada/alee/trotuar daca in zona respectiva nu exista indicatoare care sa interzica stationarea sau care sa informeze conducatorul auto ca daca va opri acolo masina ii va fi ridicata? Si a doua intrebare ar fi...ce sanse am sa demonstrez ca procesul verbal nu respecta prevederile legale?
PS: sincer simt ca am fost jefuit...culmea cu acordul autoritatilor...nu este posibil sa ridici o masina dintr-o zona care nu are nicio treaba cu traficul rutier sau pietonal iar apoi sa percepi o taxa total nejustificata de 860 ron (la firma de ridicare) + 125 ron amenda la directia de taxe a sectorului 1, pt a-ti lua inapoi masina. Va multumesc!
Ar fi bine sa consulati un avocat.. Parerea mea sincera este ca... s-a scornit acest mod de ~service~ pentru beneficiul si profitul unor firme private . De fapt care e raportul ? Firma care iti ridica masina incaseaza 850 RON , iar amenda la stat este de 125 ... Faina treaba...
e bine sa consultati un avocat care stie cum sa procedeze intr-o astfel de situatie ... nu amanati prea mult pentru a nu iesi din termenul legal de 15 zile de la primirea procesului-verbal de constatare si sanctionare.
Succes!
Unii chiar au reusit sa-i opreasca pe angajatii firmei care se ocupa cu ridicarea autoturismelor: [ link extern ]
iar altii sa-si recupereze daunele suferite castigand in instanta: [ link extern ]
L.C.
Nu sunt aparatorul acestor institutii"capuse" ,dar faptul ca automobilul se afla probabil, parcat in intregime ,pe trotuarul destinat circulatiei pietonale cred ca este suficient.
In orice caz formulati contestatie in termenul de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal,la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti
Drum public
tudordan83
Buna seara,
AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista ... (vezi toată discuția)