avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate karinacm

Activitate karinacm

Da, inselaciune. Asa mi-a zis politistul...Totusi sunt confuza..mai bine mergeam pe somatia de plata? Pentru ca realmente nu stiu ce sa fac in acest caz....Sa las procesul asta sa mearga mai departe??Eu vreau sa mi recuperez cu orice pret banii..nu vreau procese, nu vreau despagubiri, nu vreau sa faca inchisoare, pur si simplu imi vreau banii inapoi.
Am vorbit astazi din nou cu politistul si mi-a spus ca i-a facut dosar penal, pe care l-a inaintat la Parchet? Asta ce inseamna? Am sanse sa rezolv ceva pe aceasta cale? Mai pot lansa procedura cu somatie de plata in acest caz?

Multumesc..
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune cum se desfasoara procedura prin somatie de plata? El poate nici asa sa nu se prezinte si sa nu plateasca, la cat de nesimtit este, n ar fi asta o problema..si atunci probabil ca l pot actiona in judecata..
Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu stampila, chitanta si semnatura. am dat 10 mil lei vechi ca avans, lucrarea fiind estimata la 20 de mil.

Intelegerea a fost ca pe 17 august sa vina sa se apuce de treaba, urmand sa termine in 2 zile.

Nu a venit la data stabilita, m a amanat de fiecare data ca are probleme. Pe contract termenul de executie era de 5 zile. L am cautat in repetate randuri si pe 21 i am zis sa mi aduca banii inapoi, termenul fiind depasit. Nu a venit nici in ziua de azi, ba mai mult nu mi a raspuns nici la telefon. Am depus plangere la politie care l a citat si nu a venit. Azi am fost la protectia consumatorului care il cunostea si mi a zis ca are 40 de mil datorie la ei, ptr amenzi. L au sunat pe mobil si le a zis ca el a luat materialele ptr lucrarea mea, doar ca eu nu am mai vrut lucrarea si ca o sa mi dea banii cand o sa contacteze alta lucrare. Mie nu mi a zis asa ceva niciodata.

De la politie mi a zis comisarul ca o sa l contacteze, dar ca n are ce i face, ca sa ma duc in instanta si acolo o sa se taraganeze...pana cand banii astia cand o sa mi i dea n o sa mai aiba nici o valoare. Nici la politie nu a venit, desi l au chemat..

M am decis sa l chem in instanta, dar intrebarea mea e in felul urmator...am vreo sansa sa mi recuperez banii astia? daca nu i da inapoi, ce se va intampla? daca nu are in posesie nici un bun..ca sa mi pot recupera macar in obiecte cu ordin judecatoresc...? Adresa de pe contract e cea la care sta maica sa, ea mi a zis ca el nu sta acolo...

Multumesc f mult ptr raspuns...
Am inteles, numai prin proces civil, unul penal nu-si are rostul..dar..intrebarea mea este in felul urmator..omu asta u poate fi pedepsit in nici intr un fel? banuiesc ca dosarul tot va fi amanat...si iar amanat...si daca n-o sa i dea si n-o sai dea banii si nici vreun bun personal nu are..ce fac?

Politistul l a tot sunat de vreo doua ori si de fiecare data l-a amanat..il mai suna si maine..si maine iar o sa l amane si tot asa..

Deci...cu banii furati umbla voiso in libertate si probabil ca mai inseala si pe altii fara sa pateasca nimic.

Multumesc ptr raspuns.
Va rog frumos cine ma poate ajuta in urmatoarea problema.

Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu patronul la mine acasa, cu stampila si cu chitanta, am dat 10 mil lei vechi ca avans, lucrarea fiind estimata la 20 de mil. Intelegerea a fost ca pe 17 august sa vina sa se apuce de treaba, urmand sa termine in 2 zile. Nu a venit la data stabilita, m a amanat de fiecare data ca are probleme. Pe contract termenul de executie este de 5 zile. L am cautat in repetate randuri si pe 21 i am zis sa mi aduca banii inapoi, termenul fiind depasit. Nu a venit nici in ziua de azi, ba mai mult nu mi a raspuns nici la telefon. Am depus plangere la politie care l a citat si nu a venit. Azi am fost la protectia consumatorului care il cunostea si mi a zis ca are 40 de mil datorie la ei, ptr amenzi. L au sunat pe mobil si le a zis ca el a luat materialele ptr lucrarea mea, doar ca eu nu am mai vrut lucrarea si ca o sa mi dea banii cand o sa contacteze alta lucrare. Mie nu mi a zis asa ceva niciodata.

De la politie mi a zis comisarul ca o sa l contacteze, dar ca n are ce i face, ca sa ma duc in instanta si acolo o sa se taraganeze...pana cand banii astia cand o sa mi i dea n o sa mai aiba nici o valoare.

Ce pot sa fac ca sa mi recuperez acesti bani?

Am avut incredere cand am dat banii, vazand ca mi face contract, ca mi stampileaza si ca mi da chitanta.#-o