Va rog frumos cine ma poate ajuta in urmatoarea problema.
Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu patronul la mine acasa, cu stampila si cu chitanta, am dat 10 mil lei vechi ca avans, lucrarea fiind estimata la 20 de mil. Intelegerea a fost ca pe 17 august sa vina sa se apuce de treaba, urmand sa termine in 2 zile. Nu a venit la data stabilita, m a amanat de fiecare data ca are probleme. Pe contract termenul de executie este de 5 zile. L am cautat in repetate randuri si pe 21 i am zis sa mi aduca banii inapoi, termenul fiind depasit. Nu a venit nici in ziua de azi, ba mai mult nu mi a raspuns nici la telefon. Am depus plangere la politie care l a citat si nu a venit. Azi am fost la protectia consumatorului care il cunostea si mi a zis ca are 40 de mil datorie la ei, ptr amenzi. L au sunat pe mobil si le a zis ca el a luat materialele ptr lucrarea mea, doar ca eu nu am mai vrut lucrarea si ca o sa mi dea banii cand o sa contacteze alta lucrare. Mie nu mi a zis asa ceva niciodata.
De la politie mi a zis comisarul ca o sa l contacteze, dar ca n are ce i face, ca sa ma duc in instanta si acolo o sa se taraganeze...pana cand banii astia cand o sa mi i dea n o sa mai aiba nici o valoare.
Ce pot sa fac ca sa mi recuperez acesti bani?
Am avut incredere cand am dat banii, vazand ca mi face contract, ca mi stampileaza si ca mi da chitanta.#-o
Parerea mea este ca ati putea depune si plangere pentru inselaciune, art. 215 alin 3- constituie infractiunea de inselaciune inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane, cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsit in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate.
Parerea mea este aceea ca sansele intr-un proces penal sunt cvasiinexistente. Faptul ca respectivul executant avea datorii la fisc nu este suficient pentru a dovedi intentia acestuia de a insela.
Parerea mea este ca o plangere penala nu va avea absolut nici un efect fiindca speta dvs este pur civila!~B-)
Si respectivul nu pare genul pe care sa il speriati cu o plangere penala , dovada fiind si datoriile acumulate si neplata amenzilor. Este cam indolent si nepasator!
Singura solutie este somatie de plata in instanta! Insa la cum merg instantele , mai mult ca sigur ca o sa primiti o amanare!B-)
Puteti merge pe penal, dar este greu de dovedit ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune.
Mergand insa in instanta pe civil, nu stiu daca neaparat pe somatie de plata ar fi cazul, dar pe dreptul comun sunt sigur ca veti avea sanse ridicate pentru recuperarea sumei.
Important este sa apelati la un avocat, sa-i arati contractul si pe cale de consecinta asultatii opinia.
Tema complicata ,dovedita inclusiv de opiniile interesante dar si distincte ale distinsilor colegi.
Detineti contract de executie in forma scrisa,asumata de catre executant,acesta este cunoscut de catre autoritati in baza plangerilor si amenzilor repetate,pentru recuperare suma este de preferat contactare avocat,care cu documentele in fata ,eventual relatii de la autoritati,poate evidentia varianta favorabila dvs.
Succes
Inselaciune
ContSters4579
...e inselaciune in conventii ori ba fapta debitorului de a nu-si achita creditul?...pt penalisti poate e floare la urechesa argumenteze ca nu insa daca as fi ... (vezi toată discuția)
Inselaciune
laur188
Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western ... (vezi toată discuția)