avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune ?

Buna seara.
Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat.
Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut sa creada ca le`am confundat.
A spus ca mi`a facut plangere penala la politia din suceava.
Ce pot sa patesc avand in vedere ca nu am mai avut cazuri antecedente
Cel mai recent răspuns: DragnutaCristi , utilizator 19:12, 12 Februarie 2013
Puteti fi tras la raspundere penala pentru inselaciune

Buna seara,
Am extras pentru dumneavoastra din Art. 215 Cod Penal ( Inşelăciunea )

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

........

Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate. ...
Nu ati mai vrut sa-i schimbati pachetul,de ce a depus plangere?
Sfatul meu este sa inlaturati paguba, si sa returnati banii primiti de la acea persoana.
Nu am mai avut cazuri de genu`, nu am mai avut posibilitatea sa ii dau banii inapoi,si plus de asta plangerea tot mi`a facut`o

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea si paguba toushou toushou Art 215 Cod Penal, cel referitor la inselaciune, spune in felul urmator: Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu reclamatie la politie mitzas mitzas Ieri am trimis un [editat/reclama] telefon prin courier unui tip din Timisoara fara sa mentionez ca ecranul era ciobit.Astazi dupa ce a ridicat coletul a spus ... (vezi toată discuția)