avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate ariannas

Activitate ariannas

Sunt beneficiar al legii 118/1990 (urmas) , am depus deja de anul trecut decizia de incadrare anexata la cererea de scutire taxe locale apartament si auto, insa Directia de Taxe Locale nu imi acorda scutirea, motivand (in scris) ca nu reiese clar din acte incadrarea mea la art. mentionate pentru scutire. Desi lucrurile sunt clare, in decizie (emisa in 2020) se mentioneaza art 5, iar in decizia de pensie (2021) art 5 alin 7. Unde ma pot adresa, mai departe, pt obtinerea scutirii ? Multumesc
Buna ziua,
Codul fiscal actualizat prevede foarte clar aceasta scutire pentru beneficiarii legii 118 incadrati la art 1 si 5 (urmasii sunt la art 5), problema este ca nu se aplica corect de catre directiile de impozite si taxe locale (caz concret taxe locale S6 Bucuresti).
Am solicitat inca de anul trecut sa mi se comunice alte acte/confirmari sa aduc , pe langa decizia de incadrare ca beneficiar lege 118, fara raspuns. Unde ma pot adresa, astfel incat sa pot obtine scutirea prevazuta de lege ? Multumesc

jano_ildiko a scris:

Decret lege 118/1990
Intrebarea mea este, daca urmasii (copii) prizonieriilor beneficieaza de scutirea impozitelor, fiindca nici sotia supravietuitoare nu este mentionata in art.1, si totusi a avut aceasta scutire de taxe si impozite.