avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate pufi22

Activitate pufi22

Răspuns la discuția al 2-lea concediu de maternitate
Margareta Stanciu a scris:

-incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data
-incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente

- adica beneficiaza de concediu de maternitate?
- care luni lucrate se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei? practic pe perioada primului concediu contractul de munca nu e inchis, cred, e suspendat
buna
am si eu o intrebare legata de legislatia in vigoare cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului.
concediul de maternitate este de 24 de luni din ziua nasterii copilului, indemnizatia de crestere se ia pana ce copilul are 24 de luni incepand cu momentul in care s-a terminat concediul medical sau de lauzie. calculul indemnizatie se face pe baza ulimelor 12 luni lucrate anterioare nasterii.
daca pe perioada concediului mama ramane gravida urmand sa nasca al 2-lea copil dupa revenirea la servici ce baza de calcul se ia pentru stabilirea valorii indemnizatiei? se presupune ca salarul pe cartea de munca difera fata de perioada dinaintea primei nasteri. mai beneficiaza de concediu de maternitate si indemnizatie pt cresterea copilului?

multumesc pentru eventualele lamuriri
Discuție casco degeaba
am o mare problema cu o societate de asigurari
evenimentele au fost cam acestea:
-02.06.09 cer oferta pt casco
-04.06 inchei polita casco pt autoturismul firmei si achit prima rata (din cele 12)
-polita intra in vigoare in 05.06
-18.08 dimineata achit o rata, imi spun ca e scadenta si ma incadrez in termen
-18.08 seara am accident si avariez masina
-19.08 anunt asiguratorul si se incepe intocmirea dosarului
- 1.09 Probleme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
refuza despagubirea pe motiv ca nu s-au achitat ratele in terme
polita nu mai e valabila
data de 2 cand au fost fixate ratele a fost data cererii oferte (explicatia lor) lucru care mie nu mi l-au spus
#-o#-o#-o#-o#-o

am cerut saptamana asta sa vad si eu graficul de achitare a ratelor si surpriza :O
-suma asigurata nu e aceeasi cu cea de pe polita
-prima luna de rate e din 28 de zile
-la conditii scrie : dupa 30 de zile de la expirarea celor 15 zile in care se pot plati ratele polita de anuleaza

pot sa actionez in judecata societatea de asigurari? si pe agentul care a intocmit polita dupa bunul lui plac?