am o mare problema cu o societate de asigurari
evenimentele au fost cam acestea:
-02.06.09 cer oferta pt casco
-04.06 inchei polita casco pt autoturismul firmei si achit prima rata (din cele 12)
-polita intra in vigoare in 05.06
-18.08 dimineata achit o rata, imi spun ca e scadenta si ma incadrez in termen
-18.08 seara am accident si avariez masina
-19.08 anunt asiguratorul si se incepe intocmirea dosarului
- 1.09 Probleme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
refuza despagubirea pe motiv ca nu s-au achitat ratele in terme
polita nu mai e valabila
data de 2 cand au fost fixate ratele a fost data cererii oferte (explicatia lor) lucru care mie nu mi l-au spus
#-o#-o#-o#-o#-o
am cerut saptamana asta sa vad si eu graficul de achitare a ratelor si surpriza :O
-suma asigurata nu e aceeasi cu cea de pe polita
-prima luna de rate e din 28 de zile
-la conditii scrie : dupa 30 de zile de la expirarea celor 15 zile in care se pot plati ratele polita de anuleaza
pot sa actionez in judecata societatea de asigurari? si pe agentul care a intocmit polita dupa bunul lui plac?
Ratele se achita la data specificata in polita,nicidecum in data la care s-a realizat ofertarea.
Polita de asigurare este temeiul de drept .Acolo se regasesc :perioada asigurata,durata(valabil de la...pana la...)de asemenea si esalonare rate,adica suma de plata si data la care se efectueaza.
Drepturile si obligatiile partilor izvorasc din contract.
Daca ati respectat termenul de plata astfel stabilit,refuzul de plata a despagubirii este nejustificat.
In ce-i priveste pe unii asiguratori,ofera acoperire chiar daca nu s-a achitat la timp(despre 5 zile stiu).
Sunt lucruri cuprinse in conditiile contractuale.
Daca aveti dreptate,primul pas este concilierea...altfel,instanta de judecata.
Buna ziua,
Polita de asigurare se intocmeste in 2 exemplare: unul se da asiguratului iar celalalt ramane asiguratorului.Suma asigurata este clar ca este aceeasi pe ambele exemplare.In caz contrar,inseamna ca persoana care a intocmit polita a modificat exemplarul ramas la asigurator,ceea ce inseamna fals.
Inteleg ca plata se face in 12 rate lunare.Datele ratelor trebuie sa fie trecute pe polita.Daca dvs n-ati platit una sau mai multe rate in termenul indicat,exista o perioada de gratie in care polita poate fi repusa in vigoare,bineinteles cu plata ratelor restante si efectuarea unei noi inspectii de risc la auto.Dupa aceasta perioada de gratie,polita CASCO nu mai poate fi repusa in vigoare si se anuleaza.
Dupa cele spuse de dvs. rezulta ca ratele scadente erau la fiecare 4 ale lunii; ati achitat prima rata si, probabil, daca va uitati pe polita care ati primit-o, ati vedea ca cea de-a doua rata ar fi trebuit platita la 04.07, urmatoarea la 04.08 si tot asa, pana la plata celor 12 rate.
Spuneti ca abia pe 18.08 dimineata, inainte de accident v-ati amintit ca ar mai fi ceva de plata la contractul de asigurare si ati achitat doar o rata, fara sa existe acte intocmite pentru repunerea in vigoare a politei.
Refuzul asiguratorului poate fi justificat, intrcat facand verificarea valabilitatii contractului, a constatat ca acel contract nu mai era in vigoare din iulie si prin urmare, nu poate sa plateasca despagubirea. In alta oridne de idei, exista si unele suspiciuni pentru ziua platii celei de-a doua rate, chiar in ziua accidentului!
Verificati toate actele emise de asigurator si, in primul rand, scadenta ratelor.