avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita expirata - se mai platesc ratele scadente?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita expirata - se mai platesc ratele scadente?

Buna ziua,

pentru o polita CASCO din 2010 s-au achitat 2 rate si alte 2 nu. Polita a mers in continuare, acum societatea vede in evidenta ca exista un debit.
Practic acum s-ar achita niste bani de pe urma carora nu beneficiez de nimic. In afara de faptul ca e debit contractual, nu am de ce sa il platesc.
Pot amana plata? O pot refuza?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 11:34, 20 Septembrie 2012
Daca pe perioada asigurata s-a produs un risc asigurat, adica ati primit o despagubire, atunci aveti obligatia conform legii sa platiti ratele pana la finalul contractului.
Puteti refuza dar riscati sa fiti actionata in judecata.
Nu s-a produs niciun risc, nu s-a acordat nicio despagubire.
Si atunci, actionarea in instanta ar avea loc doar in baza faptului ca exista un debit din contract...
In acest caz nu sunteti obligata sa platiti acele 2 rate. Oricum polita CASCO trebuia anulata, si nu ati fi beneficiat de asigurare dupa perioada de gratie.
INteleg. Practic, ulterior trecerii termenului scadent pentru rata in cauza, daca nu s-a achitat, polita a incetat si contractul s-a reziliat. Dupa ce m-ati sfatuit dumneavoastra, deduc ca atata timp cat asiguratorul nu a amai avut o polita in baza careia sa presteze - datorita neplatii ratei, contractul nu s-a mai prods niciun efect, eu nu am mai fost asigurata CASCO pe masina si ca atare daca nu au mai prestat nimic, nici nu au baza sa ceara acum o plata nu? gandesc bine?

va multumesc mult pentru interventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dauna casco alex5 alex5 Buna ziua, am urmatoarea problema (faptele in ordine cronologica) : - polita casco valabila din data de sept-2013 trebuia platita in 2 rate ... (vezi toată discuția)
casco adry. adry. Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)