pentru o polita CASCO din 2010 s-au achitat 2 rate si alte 2 nu. Polita a mers in continuare, acum societatea vede in evidenta ca exista un debit.
Practic acum s-ar achita niste bani de pe urma carora nu beneficiez de nimic. In afara de faptul ca e debit contractual, nu am de ce sa il platesc.
Pot amana plata? O pot refuza?
Daca pe perioada asigurata s-a produs un risc asigurat, adica ati primit o despagubire, atunci aveti obligatia conform legii sa platiti ratele pana la finalul contractului.
Puteti refuza dar riscati sa fiti actionata in judecata.
Nu s-a produs niciun risc, nu s-a acordat nicio despagubire.
Si atunci, actionarea in instanta ar avea loc doar in baza faptului ca exista un debit din contract...
In acest caz nu sunteti obligata sa platiti acele 2 rate. Oricum polita CASCO trebuia anulata, si nu ati fi beneficiat de asigurare dupa perioada de gratie.
INteleg. Practic, ulterior trecerii termenului scadent pentru rata in cauza, daca nu s-a achitat, polita a incetat si contractul s-a reziliat. Dupa ce m-ati sfatuit dumneavoastra, deduc ca atata timp cat asiguratorul nu a amai avut o polita in baza careia sa presteze - datorita neplatii ratei, contractul nu s-a mai prods niciun efect, eu nu am mai fost asigurata CASCO pe masina si ca atare daca nu au mai prestat nimic, nici nu au baza sa ceara acum o plata nu? gandesc bine?
casco
adry.
Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau ... (vezi toată discuția)