avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco

Am incheiat contract pe un an cu o societate de asigurari casco, platibil in rate (am achitat deja prima rata). Vreau sa iau un far la masina, dar apoi vreau sa ma transfer la alta societate de asigurare. E posibil?
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 20:39, 20 Aprilie 2010
Cititi la clauze : conditii de reziliere a contractului.
Multumesc frumos pentru raspuns. Speram sa fie format standard si voi primi un raspuns inainte de a ajunge la birou unde este ctr..
Nu stiu ce raspuns asteptati.:)
Spuneti ca doriti sa luati un far la masina.Sa intelegem ca exista o dauna si asiguratorul va despagubeste?
Doar participantii la un fond de pensii administrat privat se pot transfera.
Aveti un contract de asigurare la care puteti renunta,aveti alegere.Asiguratorul poate pretinde plata primelor de asigurare daca a acordat despagubirea si ulterior nu efectuati plata primelor de asigurare.
Riscul acoperit prin polita vizeaza anul de asigurare,plata in rate fiind o facilitate acordata.


Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator
Ok, poate m-am exprimat gresit, vreau sa schimb asiguratorul. Dar inainte de a-l schimba vreau sa fiu despagubita (am o rata achitata). Dupa ce am fost despagubita, ce se poate intampla daca nu mai achit politele urmatoare? Multumesc frumos pentru suport, cred ca eu nu ma exprim corect fata de ceea ce vreau sa aflu.
Asiguratorul are dreptul sa va retina din despagubire ratele nescadente; daca n-o face iar Dvs. incetati platile, veti incalca doar o datorie morala; dpdv legal, contractul se va suspenda pe perioada de gratie, apoi se va rezilia.

Alte discuții în legătură

Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)
Polita expirata - se mai platesc ratele scadente? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru o polita CASCO din 2010 s-au achitat 2 rate si alte 2 nu. Polita a mers in continuare, acum societatea vede in evidenta ca exista un ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)