avocatPetre a scris:
mai bine faceti alta asigurare.. si avand in vedere ca asigurarea respectiva e in favoarea bancii, faceti si o asigurare in favoarea familei dvs
Sfatul este cam confuz daca nu detaliem:
1.Degeaba se fac doua asigurari pentru acelasi bun, pentru ca despagubirea nu poate fi primita de doua ori.
2.Avantajul unei noi asigurari este faptul ca prelungiti (pentru aceeasi prima anuala) perioada de valabilitate a politei, corespunzator timpului aferent ratelor neplatite.In mod normal, la prima rata neplatita la scadenta,asiguratorul suspenda/reziliaza polita si anunta banca pentru a bloca creditul.Dvs. ati scapat probabil din neglijenta personalului de la asigurari.
3.In ce priveste "asigurarea pentru familie" , ea exista intrucat in caz de dauna , polita fiind cesionata in favoarea bancii in limita creditului restant la data evenimentului, banca retine partea care acopera datoria iar restul se restituie proprietarului.In cazul daunelor partiale, plata daunelor se face direct proprietarului pentru reparatiile necesare.
Unde putem fi mai atenti cu bunul asigurat?
-Noua polita putem s-o incheiem la oricare asigurator(bineinteles cu un pret mai favorabil) cesionand polita catre banca.
-Valoarea impusa de banca pentru asigurare este destinata sa acopere imprumutul, care este uzual cel putin cu 20% mai mic decat valoarea gajului.Noua polita (indiferent la cine este facuta) e bine sa fie pentru o valoare cat mai apropiata de adevar, asa incat la un eveniment nefericit/nedorit, pagubasul sa se aleaga numai cu acoperirea debitului, pierzand diferenta de valoare pana la cea reala.Cesiunea politei si in acest caz se face tot in limita creditului acordat.