avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... aigurare casa ipotecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

aigurare casa ipotecata

Buna ziua,
Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas cu restante...)
Am sunat la asigurari sa intreb cat mai am de platit si m-au intrebat daca mai am credit la banca.
Intrebarea este...pot sa nu mai achit restantele la asigurari? sa-mi fac o noua asigurare?
Voi avea penalizari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:29, 16 Februarie 2010
In principiu puteti sa va faceti o noua asigurare dar polita de asigurare trebuie sa fie cesionata in favoarea bancii!B-)
mai bine faceti alta asigurare.. si avand in vedere ca asigurarea respectiva e in favoarea bancii, faceti si o asigurare in favoarea familei dvs
Normal ca veti avea, ma ales ca imobilul era asigurat ptr ca era gajat in favoarea bancii! Din creditul respectiv nu facea parte si asigurarea? Poate ei v -au lasat in pace ca dupa sa va poata penaliza! Nu va jucati, mai ales cand e vorba de casa. Succes!
Contractul de asigurare este distinct de cel de credit.Banca percepe penalitati cu privire la creditul contractat,nicidecum pentru intarzieri la plata primei de asigurare.
Este adevarat ca in cuprinsul contractului de credit se regaseste obligativitatea de a incheia o asigurare,banca putand sa faca demersurile necesare in vederea reinnoirii politei,pe cheltuiala clientului.
Discutati cu cei de la banca in vederea incheierii asigurarii.Este putin probabil sa poata fi repus in vigoare contractul anterior de asigurare.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
avocatPetre a scris:

mai bine faceti alta asigurare.. si avand in vedere ca asigurarea respectiva e in favoarea bancii, faceti si o asigurare in favoarea familei dvs

Sfatul este cam confuz daca nu detaliem:
1.Degeaba se fac doua asigurari pentru acelasi bun, pentru ca despagubirea nu poate fi primita de doua ori.
2.Avantajul unei noi asigurari este faptul ca prelungiti (pentru aceeasi prima anuala) perioada de valabilitate a politei, corespunzator timpului aferent ratelor neplatite.In mod normal, la prima rata neplatita la scadenta,asiguratorul suspenda/reziliaza polita si anunta banca pentru a bloca creditul.Dvs. ati scapat probabil din neglijenta personalului de la asigurari.
3.In ce priveste "asigurarea pentru familie" , ea exista intrucat in caz de dauna , polita fiind cesionata in favoarea bancii in limita creditului restant la data evenimentului, banca retine partea care acopera datoria iar restul se restituie proprietarului.In cazul daunelor partiale, plata daunelor se face direct proprietarului pentru reparatiile necesare.
Unde putem fi mai atenti cu bunul asigurat?
-Noua polita putem s-o incheiem la oricare asigurator(bineinteles cu un pret mai favorabil) cesionand polita catre banca.
-Valoarea impusa de banca pentru asigurare este destinata sa acopere imprumutul, care este uzual cel putin cu 20% mai mic decat valoarea gajului.Noua polita (indiferent la cine este facuta) e bine sa fie pentru o valoare cat mai apropiata de adevar, asa incat la un eveniment nefericit/nedorit, pagubasul sa se aleaga numai cu acoperirea debitului, pierzand diferenta de valoare pana la cea reala.Cesiunea politei si in acest caz se face tot in limita creditului acordat.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)
Dublare, de catre banca, a asigurarii locuintei cumparata prin credit simona-radu simona-radu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu informatii privind problema de mai jos. Am luat un credit imobiliar de la banca in 2005 si, conform contract, am ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)