avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco omniasig

Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am asteptat dupa omniasig sa dea acceptul de plata cam 3 saptamani ceea ce a fost un pic cam mult. Dupa acele 3 sapt mi s-a spus sa ca daca vreau sa fiu despagubit de ei sa platesc ratele in avans pana la sfarsitul contractului, Ideea e ca eu aveam data scadenta pe 4 ale lunii si la sugestia lor am platit pe 25 martie. Acum cateva zile m-am dus din nou la ei cu alt dosar de dauna si surpriza.... nu mai am casco. constractul a fost reziliat pe motiv ca am intarziat plata pentru rata a 8 cu mai mult de 15 zile. Dar rata a 7a a fost platita la timp pe 4 si ei au incasat-o pe 24 februarie. Faptul ca am platit toate ratele din contract si ei mi-au luat banii nu inseamna ca polita a continuat in mod normal? Ei mi-au zis ca nu sunt obligati sa ma anunte daca reziliaza contractul. Eu stiu ca imi pot cere sa platesc toate ratele numai daca dauna mea depaseste dublul primei de asigurare care este de 2600 de euro. Dauna anterioara a fost de 7000 de RON. La omniasig sa deschizi un dosar de dauna trebuie sa suni la un numar de telefon si acolo iti deschide cineva dosarul. Operatorul respectiv are in fata toate datele legate de tine. De ce nu mi-a zis el ca nu am casco si s-au gandit tocmai acum cand am dauna ca ei nu mai platesc nimic.Lamuriti-ma si pe mine va rog. Daca nu am fost coerent e din cauza nervilor si a zecilor de telefoane date astazi.
Va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 02:14, 20 Iulie 2010
Polita dv. este cumva cesionata la banca pt. credit auto? Eu va sfatuiesc sa mergeti personal la asigurator sa vedeti despre ce este vorba. Dupa cum ati prezentat dv. lucrurile asiguratorul a comis un abuz. La prima dauna avea voie sa va ceara sa achitati plata in avans a ratelor, dar faptul ca la a 2-a dauna vi s-a reziliat unilateral contractul este un mare abuz. Apelati la o conciliere cu ei si daca se poate si in prezenta unui avocat specializat in daune auto din asigurari.Ultima solutie ar fi sa ii actionati in instanta.
Polita nu este concesionata. Masina a fost cumparat SH din Germania fara credit. Aveau dreptul sa imi ceara sa platesc toate ratele ramase in avans numai daca depaseam dublul primei de asigurare. Dar daunele mele au fost de 8500 RON. Maine am sa le fac o vizita si lor si celor de la CSA. Eu sunt de parere ca polita este inca valida si activa. Ideea e ca daca nu aveam dauna de acum ei nu aveau de gand sa imi returneze banii pe ratele platite in avans. Practic am platit in avans un serviciu de care nu beneficiez. Daca nu aveam dauna ei luau banii linistiti. Dar s-au gandit sa imi zica dupa 3 luni jumatate ca nu este polita valida. Va multumesc mult pentru ajutor!
O seara placuta!
Hotararea dv. e buna . Am rugamintea sa ne informati si pe noi ce raspuns ati primit de la asigurator si de la CSA. Mult succes!
Tocmai am vorbit cu domnul razvan justin poienaru care mi-a comunicat "foarte politicos" ca din punctul dansului de vedere contractul nu este valid. I-am extras domnului un pasaj din contractul casco, semnat de mine si de omniasig. I-am spus ca am inteles ca nu am platit o rata la timp si ca ei imi pot rezilia contractractul daca se intarzie plata cu mai mult de 15 zile, dar in perioada aia de gratie dosarul meu era in curs de solutionare si conform contractului nu se reziliaza. Dansul mi-a zis ca nu e valabila treaba asta. Din ce motiv nu stiu.
Mai jos am transcris un articol din contractul cu ei. Poate ma lamuriti si pe mine cum sta treaba.

15.2 In cazul celorlalte rate datorate de Asigurat cu titlul de prima, daca nu sunt platite in termen de maxim 15 zile calendaristice de la datele scadente prevazute in polita, ambele parti considera contractul de asigurare suspendat de drept fara vreo notificare prealabila si fara restituirea primelor platite, incepand cu ora 00:00 a zilei urmatoare a expirarii termenului de pasuire, pentru o perioada de 15 zile calendaristice.
OMNIASIG nu datoreaza despagubiri pentru daunele produse in perioada de suspendare. In interiorul celor 15 zile de suspendare, in cazuri justificate, la cererea scrisa a Asiguratorului Omniasig poate repune in vigoare contractul suspendat, in aceleasi conditii si termene scadente,in baza unui act de repunere in vigoare,cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) Asiguratul nu solicita pretentii de despagubire pentru eventualele pagube produse autovehiculului in perioada in care polita este suspendata;
b) reprezentatul asiguratorului sa indeplineasca un nou raport de inspectie al autovehiculului (care sa contina si fotografii ale acestuia) respectivul raport fiind semnat si de catre asigurat.
c) asiguratul sa efectueze plata ratei/ratelor de prima restante la data solicitarii repunerii in vigoare a politei.
Polita de asigurare se considera repusa in vigoare incepand cu ora 24:00 a zilei in care s-a emis documentul de repunere in vigoare prin care s-au si indeplinit cumulativ conditiile de la punctele a),b) si c).
Daca in cursul celor 15 zile de suspendare asiguratul nu solicita repunerea in vigoare a politei si nu indeplineste cumulativ cele mentionate la lit. a,b,c de mai sus contractul de asigurare se reziliaza de drept, fara vreo notificare prealabila si fara restituirea primelor de asigurare platite.
EXCEPTIE DE LA ACEASTA PREVEDERE FAC POLITELE PENTRU CARE EXISTA DOSARE DE DAUNA AFLATE IN CURS DE SOLUTIONARE, CARE NU SE REZILIAZA DE DREPT, PERIOADA DE SUSPENDARE PRELUNGINDU-SE PANA LA FINALIZAREA DOSARULUI.

Imi cer scuze pentru caps lock dar mie mi se pare ca ma incadrez in paragraful de mai sus.
Ma voi duce si personal la ei astazi si la cei de la CSA. Am zis sa mai incerc o data asa dar vad ca nu se poate.
acuma, ce sa spun? la CSA e buna o sesizare asa, doar ca sa-i faceti de rusine!X-( dar nu va asteptati ca ei sa dea un ordin asiguratorului sa va plateasca despagubirea.
Potrivit extrasului din clauzele contractuale, eu cred ca veti avea castig de cauza in instanta, fara probleme, astfel incat initiati procedura invitatiei la conciliere si dati-i in judecata in termen de 2 ani de la data producerii celei de-a doua pagube ( termen de prescriptie in asigurari).

Alte discuții în legătură

Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Frauda? - asigurare casco chryssn2007 chryssn2007 Buna ziua, De cateva zile ma confrunt cu o problema legata de un contract de asigurare CASCO incheiat din 2007 prin BRD, pe o perioada de 10 ani cu ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)