avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... aigurare casa ipotecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

aigurare casa ipotecata

Buna ziua,
Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas cu restante...)
Am sunat la asigurari sa intreb cat mai am de platit si m-au intrebat daca mai am credit la banca.
Intrebarea este...pot sa nu mai achit restantele la asigurari? sa-mi fac o noua asigurare?
Voi avea penalizari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:29, 16 Februarie 2010
Adrian.Tudor a scris:

Polita poate fi repusa in vigoare prin plata ratelor de asigurare restante si efectuarea unei noi inspectii de risc. Asiguratul trebuie sa solicite in scris acest lucru motivand intarzierea..

Polita cu plata in rate restante se poate afla in situatiile;
-perioada de gratie (cam 2-5 zile) in care prin condiii se admite intarzierea platii
-perioada de suspendare (cam 15-30zile dupa perioada de gratie) in care se admite repunerea in vigoare prin plata ratei restante, in aceasta perioada nu se platesc daune.
-rezilierea din oficiu , dupa depasirea perioadei de suspendare.
In niciun caz nu se poate depasi intervalul de doua rate fara a fi reziliata polita.
Clientul poate solicita amanarea motivata a ratei, modificarea scadentelor, inainte de scadenta si cel mult in perioada de gratie/suspendare.
Cum aici se vorbeste de rate (la plural) solutia este o noua polita si este si in favoarea asiguratului(de ce sa mai plateasca ratele, pentru o perioada din urma,pentru care nici nu a fost asigurat?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)
Dublare, de catre banca, a asigurarii locuintei cumparata prin credit simona-radu simona-radu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu informatii privind problema de mai jos. Am luat un credit imobiliar de la banca in 2005 si, conform contract, am ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament si reziliere prin neplata Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, am incheiat in oct 2018 o polita de asigurare ptr locuinta ptr 12 luni, platibila in 4 rate egale in oct 2018, ian, aprilie,iulie 2019). Am ... (vezi toată discuția)